Τοπικά

Ν.Κανελλής: Δέχθηκα απειλές από τον Αχ.Μπέο – Τον καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι κι αν συμβεί σε εμένα ή στην οικογένειά μου

Με δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνοντας πως ο Αχ.Μπέος εκτόξευσε εναντίον του «έναν οχετό από βρισιές και λάσπη διατυπώνοντας ξεκάθαρες απειλές εναντίον της σωματικής του ακεραιότητας».
Ο κ. Κανελλής αναφέρει επίσης πως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, τον περίμενε ο Αχ.Μπέος μαζί με δημοτικούς συμβούλους για να τον βρίσκουν και να τον εκφοβίσουν, ενώ καταλήγει αναφέροντας πως τον καθιστά υπεύθυνο για ό,τι κι αν συμβεί σε εκείνον και την οικογένειά του.

Η δήλωση του κ. Κανελλή:

«Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει τι γίνεται στη ΔΕΥΑΜΒ; Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ποιοι χρωστάνε στη δημοτική επιχείρηση και δεν πληρώνουν και έτσι απειλείται με οικονομική ασφυξία; Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ποιο είναι το πραγματικό αποθεματικό στα ταμείο του Δήμου Βόλου; Για τον Δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο η απάντηση είναι ΟΧΙ! Κι όποιος τολμά να ρωτά πρέπει να εκφοβίζεται για να μην ξαναρωτήσει.

Για αυτό λοιπόν στην ερώτηση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα παραπάνω ο Α. Μπέος «απάντησε» δίνοντας εντολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Παπαευσταθίου να μην απαντήσει τίποτα! Λες και δεν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να απαντά στις γραπτές ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Στην συνέχεια ο Α. Μπέος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση εναντίον μου. Αφού εκτόξευσε έναν οχετό από βρισιές και λάσπη προχώρησε ένα βήμα παρακάτω διατυπώνοντας ξεκάθαρες απειλές εναντίον της σωματικής μου ακεραιότητας.
Είπε ότι θα πρέπει να φάω χαστούκια, ότι του χρωστάω «γραμμάτια» που θα του ξεπληρώσω και με προκάλεσε να βγω έξω από την αίθουσα του ΔΣ για να μου «εξηγήσει τι εννοεί»… Και για να το καταλάβω ακόμη καλύτερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, με περίμενε μαζί με δημοτικούς του συμβούλους στη σκάλα του Δημαρχείου για να με βρίσει και να με εκφοβίσει μακριά από την ενοχλητική παρουσία των δημοσιογράφων. Μετά από όλα όσα είπε σήμερα ο Α. Μπέος στο Δημοτικό Συμβούλιο τον καθιστώ υπεύθυνο για ότι κι αν συμβεί σε εμένα ή στην οικογένειά μου.

Δηλώνω την ίδια στιγμή ότι δεν φοβάμαι και δεν τρομοκρατούμαι. Θα συνεχίσω να συμμετέχω στα μαζικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενάντια σε οποιαδήποτε φασίζουσα συμπεριφορά.
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οποία μου επιτέθηκε ο Α. Μπέος.

Eρώτηση για τα «χρέη προς τη ΔΕΥΑΜΒ – Αποθεματικό Δήμου Βόλου»
Οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ και έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση και την πορεία της δημοτικής επιχείρησης που αποτελεί περιουσία τους. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ:
– Ποιο είναι το συνολικό ποσό που οφείλεται από καταναλωτές προς τη ΔΕΥΑΜΒ; Ποιο ποσό αφορά τους μεγάλους οφειλέτες και ποιο οικιακούς καταναλωτές;
– Ποιες είναι οι ενέργειες της διοίκηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της δημοτικής επιχείρησης έναντι των οφειλετών.
– Ποιο ποσό οφείλει ο Δήμος Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα προς τη ΔΕΥΑΜΒ;
– Ποιο είναι το ταμειακό υπόλοιπο/ αποθεματικό του Δήμου στο κλείσιμο του οικονομικού έτους;»

Απάντηση Δήμου Βόλου

«Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Την περιπαικτική, πλην σοφή, λαϊκή παροιμία μας φέρνει στο νου η ανώριμη και ιλαρή συμπεριφορά του συνήθως οργίλου Νίκου Κανελλή, που, προκειμένου να δηλώσει και αυτός την παρουσία του, έφθασε σε σημείο να «βλέπει» τον εαυτό του, και την οικογένειά του(!), ως στόχους επίθεσης από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και μάλιστα να τον καθιστά υπεύθυνο για ό,τι του συμβεί!!!
Πέραν του αυταπόδεικτου του γελοίου του πράγματος, υπάρχει, πάντως, ένα θέμα ακριβώς γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες ακριβώς δραστηριότητες ασκεί ο κ. Κανελλής, στη διάρκεια των οποίων ενδεχομένως να του συνέβαινε κάτι. Η συνεχώς προκλητική και προβοκατόρικη παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που πάντα συνοδεύεται με την πρόκληση επεισοδίων, είναι ενδεικτική και των επιδιώξεων και προθέσεών του. Μπορεί, άλλωστε, ο καθένας, μέσω των πρακτικών, να διαπιστώσει σε τι ακριβώς αποσκοπεί η παρουσία του, όχι πάντως στην παραγωγή έργου.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μπέο πάντως ας είναι ήσυχος. Όσοι τον γνωρίζουν, έστω και λίγο, ξέρουν ότι αφ’ ενός μεν λειτουργεί πάντα χωρίς «κουκούλες», κάθε είδους, αφ’ ετέρου δε περιπτώσεις σαν του Κανελλή, δεν τον απασχολούν. Εχει πολύ πιο σοβαρά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες για να ασχοληθεί.
Ο Κανελλής μπορεί να μείνει με το Φίφη να μοιράζονται τις ανησυχίες τους για την παγκόσμια επανάσταση…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το