Κόσμος

Μολδαβός μπλόγκερ θα αγοράσει για την Ουκρανία drones 100.000 δολαρίων μετά τα βασανιστήρια που υπέστη στη Ρωσία

Ο Necoglai (Νικολάι Λέμπεντεφ) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς bloggers στο ρωσόφωνο τμήμα, με περίπου 9,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο Tik-Tok. Κατάγεται από τη Μολδαβία και ζούσε στη Μόσχα μέχρι πέρυσι.

Συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2022 επειδή ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε έναν Ρώσο στρατιώτη να πετάει χειροβομβίδες στον εαυτό του. Ο επίσημος λόγος της σύλληψης του ήταν ότι παραβίασε την μεταναστευτική νομοθεσία.

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να τον απελάσει από τη Μόσχα στη Μολδαβία. Ο Nekoglai κατέγραψε ένα βίντεο συγνώμης στο οποίο εμφανίσθηκε με ξυρισμένο το κεφάλι και στο οποίο φαίνονται σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του. Αργότερα δήλωσε ότι υπέστη βασανιστήρια στην αστυνομία, όπου προσπάθησαν να τον βιάσουν μ΄ ένα μπουκάλι.

Τώρα ο Nekoglai ηχογράφησε ένα νέο βίντεο στο οποίο λέει ότι «θα είναι εχθρός του ρωσικού καθεστώτος για το υπόλοιπο της ζωής του» και θα το πολεμήσει. Υποσχέθηκε ότι θα αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον ουκρανικό στρατό διαθέτοντας περίπου 100 χιλιάδες δολάρια και θα τα παραδώσει προσωπικά στον ουκρανικό στρατό, και αυτό θα είναι το θέμα του επόμενου βίντεο που θα ανεβάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το