Ελλάδα

Μητσοτάκης: 150 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση του εμβολίου

Τη χορήγηση αυτόματης προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επιβράβευση της αυτών που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την πανδημία των περίπου 940.000 νέων 18-25 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε από σήμερα ανοίγει ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους ανακοινώνοντας τη χορήγηση αυτόματης προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η κάρτα θα εκδίδεται με την χρήση του ΑΜΚΑ και θα υλοποιείται με εφαρμογή μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Οι νέοι μπορούν να βάλουν φρένο στον κορονοϊό πατώντας γκάζι είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει παράλληλα ενισχύεις σε κλάδους όπως τα θεάματα και οι μεταφορές.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα φαίνεται να κερδίζει τη μάχη μένοντας σε επιφυλακή» συμπληρώνοντας ότι «καθώς απλώνονται οι εμβολιασμοί η κοινωνική και οικονομική ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ στήριξε τον παραγωγικό ιστό και πλέον έχουμε ανάπτυξη.

«Κρατάμε την μάσκα όταν είμαστε πολλοί, εμβολιαζόμαστε όταν είμαστε μόνοι μας» είπε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι «σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όποτε θα αυξηθεί η χωρητικότητα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα αγόρια και τα κορίτσια να τσιμπήσουν την ευκαιρία να τσιμπηθούν.

Έτσι θα εκδίδεται η κάρτα
Όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης με το Freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας οι νέοι θα μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις

Θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο 10ημερο του Ιουλίου.

Η κάρτα θα είναι στοχευμένη σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καταλύματ, καμπινγκ, κινηματογράφους, θέατρα, εκδηλώσεις χωρού κ.α.

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω gov.gr και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα αφού ο δικαιούχος ενημερωθεί με sms και e-mail.

Στην παρουσιάση των ενθαρρύνσεων για τους εμβολιασμένους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, μετέχουν:

η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη,
ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης,
ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης,
ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και
ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το