Τοπικά

Μήνυμα στήριξης από Κύπρο- Ο δήμαρχος Λύσης σε συνέντευξη στην Ένωση Κυπρίων στο Βόλο

Ο δωρητής Παύλος Νικολέτης δεξιά και ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής αριστερά

Ο αρχιτέκτονας Παύλος Νικολέτης ζει στον Βόλο 44 χρόνια. Ήρθε να ζήσει εδώ τη ζωή του μετά την εισβολή του Αττίλα και αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Έχτισε έναν ναό, στην Αγία Παρασκευή. Για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευφημιανού και Παναγίας Ξενιάς θα είναι σήμερα στον Βόλο πρόεδρος Κυπριακής Βουλής. Ο Άγιος Ευφημιανός είναι πιστό αντίγραφο από τον Δήμο του, τη Λύση, που ανήκει στα Κατεχόμενα. «Ένα ευχαριστώ, στους συναγωνιστές μου, στους ανθρώπους που πολέμησαν για την ελευθερία μας. Αυτό ήταν το όνειρό μου», είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Κυπρίων, που έδωσαν ο δήμαρχος Λύσης και αντιπροσωπεία που δραστηριοποιείται εκτός κατεχόμενης ζώνης.
Μήνυμα συμπαράστασης έδωσε χθες ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Ανατολικής Αττικής λέγοντας πως αυτή η συμπαράσταση θα μεταφραστεί με οικονομική βοήθεια σε δύο στάδια, ενώ θα γίνει επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.
«Η ψυχή μας είναι πληγωμένη και ο πόνος είναι αβάσταχτος» είπε για την τραγωδία..
Ο δήμαρχος σημείωσε πως όλοι προσπαθούν να αναδείξουν τη Λύση και να κρατήσουνε τη φλόγα της επιστροφής αναμμένη.
«Αυτός είναι ο βασικός άξονας δραστηριότητας ενός προσφυγικού Δήμου, όπως και του δικού μας», είπε.
Ο Δήμος Λύσης καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να κρατηθεί η ελπίδα, το όνειρο, η προσδοκία αλλά και το δικαίωμα της επιστροφής. Έτσι ο Δήμος διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για να φέρει κοντά τη γενιά των Λυσιωτών που γεννήθηκαν στη Λύση και τη γενιά που γεννήθηκε και γεννιέται στην προσφυγιά. Κορυφαίος στόχος του Δήμου είναι η σύνδεση, η επανασύνδεση αλλά και η αναθέρμανση των σχέσεων των Λυσιωτών της Λύσης και των Λυσιωτών της προσφυγιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το