Τοπικά

Τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους συγκέντρωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Δεν έχει τελειωμό η «λίστα» με φορείς, συλλόγους και Βολιώτες ατομικά, που έχουν αρχίσει «εκστρατεία», ώστε να συγκεντρώσουν τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους πυρόπληκτους από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, που χθες ολοκλήρωσε τη διαδικασία και σήμερα το πρωί τρόφιμα και φαρμακευτικό πακετάρονται και στέλνονται για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Και σε αυτή την περίπτωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, που μάζεψε τρόφιμα μακράς διάρκειας και ιατροφαρμακευτικό υλικό, η ανταπόκριση των Βολιωτών ήταν μεγάλη, που θέλησαν να βοηθήσουν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.
Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι νέοι σε ηλικία άνθρωποι, αλλά και γονείς με τα παιδάκια τους ενδιαφέρθηκαν και συνέδραμαν με ό,τι μπορούσε ο καθένας.
Η «Θ» βρέθηκε χθες το πρωί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στη Μικρασιατών με Ζάχου και συνομίλησε με τον Σταύρο Βέρμπη, φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, ο οποίος κάνει την πρακτική του άσκηση στο Μουσείο.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία ανήκει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου και συγκεκριμένα στον κ. Μάρκο Βαξεβανόπουλου και στην κ. Αγγελική Ριζοπούλου».
«Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες των πυρκαγιών και αποφασίστηκε να μαζέψουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας» συμπλήρωσε ο Σταύρος Βέρμπης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταπόκριση των Βολιωτών είναι μεγάλη και η βοήθειά τους είναι συγκινητική. «Καθημερινά Βολιώτες προσφέρουν τρόφιμα που συγκεντρώνονται στο Μουσείο. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η τελευταία μέρα, ενώ αύριο (σ.σ. σήμερα) θα τα πακεράρουμε και θα σταλούν στην Αττική, ώστε από εκεί να μοιραστούν ανάλογα των αναγκών που υπάρχουν» επισήμανε ο Βολιώτης φοιτητής.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι Βολιώτες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και ρωτούν ποιες είναι οι ανάγκες ώστε να προσφέρουν και αυτοί. «Οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι και γονείς με τα παιδάκια τους. Τα τρόφιμα έχουν υπερκαλυφθεί και οι ανάγκες είναι κυρίως σε φαρμακευτικά είδη, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για δωρεές σε χρήμα και τους πληροφορούμε πώς μπορούν να το κάνουν, διότι στο Μουσείο μαζεύουμε μόνο τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό» κατέληξε ο Σταύρος Βέρμπης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το