Τοπικά

«Μιλούν για δημοκρατία εκείνοι που οργανωμένα διαλύουν συνελεύσεις της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών»

Μέλη μικρών αριστερών κομμάτων και πιθανώς τέως μέλη των Οικολόγων Πράσινων, εκτιμά ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση ενάντια στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ο μηχανικός Λεωνίδας Λημνιός. Ο κ. Λημνιός ο οποίος είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και ταυτόχρονα μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, καταγγέλλει από την πλευρά του ότι «μιλούν για δημοκρατία εκείνοι που οργανωμένα διαλύουν συνελεύσεις και μοιράζουν σε συγκεντρώσεις, που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα, τα κομματικά τους έντυπα».
Ειδικότερα, με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, αναφέρει σε δήλωσή του:

Παρατηρώντας τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα γύρω από την επιτροπή αγώνα πολιτών μου έκανε εντύπωση η μακροσκελέστατη επιστολή, που υπογράφεται από «μέλη της Επιτροπής Αγώνα». Κατηγορείται η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) ότι παρεμβαίνει στο έργο της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών. Της επιτροπής που βγήκε μπροστά από την πρώτη στιγμή, της επιτροπής που μήνες νωρίτερα είχε συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς παίζεται για την καύση σκουπιδιών και που αγωνίζεται κατά της καύσης αυτών και πετ κοκ από την ΑΓΕΤ καθώς και της κατασκευής εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου. Ποιοι όμως κρύβονται πίσω από αυτή την ανωνυμία; Πιθανώς μέλη μικρών αριστερών κομμάτων και πιθανώς τέως μέλη των Οικολόγων Πράσινων. Αυτά τα κόμματα, από τη μία δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την ίδια στιγμή καταγγέλλουν μια οικολογική οργάνωση, την ΠΠΜ, χωρίς στοιχεία, κι’ ας έχει ζητηθεί τη βοήθειά της επανειλημμένα σε πρακτικά οικολογικά ζητήματα. Μιλούν μάλιστα για δημοκρατία όταν οι ίδιοι οργανωμένα διαλύουν συνελεύσεις και μοιράζουν σε συγκεντρώσεις, που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα, τα κομματικά τους έντυπα και συμμετέχουν με κομματικές σημαίες. Είναι γεγονός ότι κανένας δεν πρέπει να αποκλείεται από τη δραστηριοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ακόμα και αν είναι μέλος κόμματος. Άλλο όμως αυτό και άλλο η οργανωμένη παρουσία σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν πρέπει να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα στο κίνημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον αγώνα των πολιτών του Βόλου που με κόπο έφτασαν μέχρι εδώ , αφού εχθρός τους δεν είναι οι συναγωνιστές, αλλά όσοι επιβουλεύονται την υγεία των πολιτών, οι οποίοι θα επιχαίρουν με τέτοιες συμπεριφορές, σαν αυτή των «μελών της Επιτροπής Αγώνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το