Πολιτισμός

Mικτή τετραφωνική χορωδία Νέας Αγχιάλου στο 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Η Mικτή τετραφωνική χορωδία της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου εμφανίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολικού Κέντρου Κάτω Κορακιάνας (Κατωμέρι) από την ‘’Χορωδία Φαιάκων’’ της Κέρκυρας.
Οι γραμμές που ένωσαν τα δύο πέλαγα ,το Αιγαίο και το Ιόνιο, σχημάτισαν ένα πεντάγραμμο από νότες που έβγαιναν με πολύχρωμους ήχους από τις φωνητικές χορδές των χορωδών.


Σε ανακοίνωσή της η Χορωδία αναφέρει:

«Με τη συμμετοχή της πολυφωνικής χορωδία μας στο φεστιβάλ, βιώσαμε έντονα το αίσθημα της σύμπνοιας μιας συλλογικής προσπάθειας και νιώσαμε τη δύναμη της Χορωδιακής μουσικής ως πηγή ανθρωπισμού και ψυχικής ανάτασης
Τα αγαπημένα μας τραγούδια καθόρισαν τη μουσική μας πορεία και χάρισαν αλησμόνητες εμπειρίες τόσο σε μας όσο και στο αγαπημένο μας μουσικόφιλο κοινό και μοιραστήκαμε μαζί, αυτή τη μοναδική βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, εκλεκτή χορωδιακή μουσική και όμορφες εκπλήξεις!
Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ήταν, όταν το κοινό των Κερκυραίων, που έχουν παράδοση στη μουσική παιδεία, μας ενδυνάμωναν με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους μετά από κάθε τραγούδι μας»

Στο τέλος του προγράμματος της Χορωδίας μας, προσφέρθηκαν ανθοδέσμες στη μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή , στην πιανίστα κα Φρόσω Γαρδικλή και αναμνηστικό δίπλωμα στην πρόεδρο της χορωδίας κα Κλαίρη Πολυμενίδη.
Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν και η αποχαιρετιστήρια βραδιά που οργανώθηκε από τους οικοδεσπότες μετά το τέλος του Φεστιβάλ, με Ελληνικό γλέντι για τις προσκεκλημένες χορωδίες της Αλεξανδρούπολης,του Μεσολογγίου,της Καρδίτσας και της Νέας Αγχιάλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαέστρος της ‘’Χορωδίας Φαιάκων’’ Σπύρος Μπόχαλης του υποδέχτηκε θερμά.

Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει την μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή, και όλους τους χορωδούς μας για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το