Τοπικά

Μεσολάβηση της Ζέττας Μακρή στον Η. Μοσκώφ για μνημόνιο συνεργασίας

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε διαδικτυακή συνάντηση, με πρωτοβουλία και συμμετοχή των βουλευτών Ζέττας Μ. Μακρή,(Μαγνησίας) και Στέλλας Μπίζιου (Λάρισας),είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο εθνικός εισηγητής για την καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων (trafficking) του ΥΠΕΞ Ηρακλής Μοσκώφ.
Οι δύο βουλευτές είχαν πάρει μέρος στην διαδικτυακή εκδήλωση της γραμματείας οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων της ΝΔ, την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχε και ο εθνικός εισηγητής κ. Μοσκώφ. Η σοβαρότητα του θέματος της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων έπεισαν τις κ. Ζέττα Μακρή και Στέλλα Μπίζιου να εισηγηθούν στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την υπηρεσία του κ. Μοσκώφ, πρόταση ,που ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε, αμέσως. Επιστέγασμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η διαδικτυακή, ενημερωτική και συντονιστική συνεργασία των τριών με συμμετοχή και του εθνικού εισηγητή.

Ο κ. Μοσκώφ εξέθεσε, σε αδρές γραμμές, το πρόβλημα, που η ύφεση όξυνε και την διάθεσή του για ουσιαστική συνεργασία με την περιφέρεια αλλά και την δυνατότητα διεύρυνσης με ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα της συνέργειας. Με προθυμία και ειλικρίνεια, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι επιθυμεί να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας, δηλώνοντας, χαρακτηριστικά, « με συγκεκριμένη ατζέντα, θα βρείτε στο πρόσωπό μου, έναν συνεργάτη, που θα υλοποιεί και θα στηρίζει! Σταθερά και αποτελεσματικά!» Ενημέρωσε δε τον εθνικό εισηγητή για τις δράσεις της περιφέρειας στα θέματα αυτά και για την πρόθεσή του να τις ενισχύσει και να τις βελτιώσει. Η τελική συμφωνία θα επικυρωθεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, το ταχύτερο δυνατόν, γεγονός που ευχαρίστησε τις δύο βουλευτές, που είχαν την σχετική πρωτοβουλία, γιατί δικαίωσε τις προσδοκίες τους.

Η κ. Μακρή, συνεργάτης της οποίας υπήρξε ο κ. Μοσκώφ, όταν ήταν γενική γραμματέας ισότητας, δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στον ίδιο αλλά και στον περιφερειάρχη και την πεποίθησή της ότι το μνημόνιο συνεργασίας τους προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που πλήττει όλες τις χώρες, που είναι δύσκολο να θεραπευθεί αλλά επιβεβλημένο να αντιμετωπισθεί. «Με σύμπραξη δυνάμεων, σοβαρότητα και επιμονή, θα συνεισφέρουμε και εμείς, ως μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης του ευαίσθητου αυτού προβλήματος» δήλωσε η κ. Μακρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το