Τοπικά

Μαίνεται ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ-Αριστερό Ρεύμα κατά Βογιατζή και Καστρινάκη

συριζα μπογιές

Μαίνεται ο εμφύλιος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέλη του Αριστερού Ρεύματος στη Νομαρχιακή του κόμματος εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του συντονιστή της Ν.Ε. Μαγνησίας και κατά του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, Μιχάλη Καστρινάκη. Τους κατηγορούν για προσωπικές στρατηγικές και διασπαστικές κινήσεις που πυροδοτούν το ήδη τεταμένο κλίμα. Επίσης ο εμφύλιος μαίνεται και στο επίπεδο των συνεργασιών, καθώς καλείται ανοιχτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, που διοργάνωσαν τη χθεσινή πορεία στο κέντρο του Βόλου, η οποία κατέληξε σε επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσουν τα επεισόδια.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις βιαιότητες που σημειώθηκαν εναντίον των γραφείων της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας από διαδηλωτές στη χτεσινή πορεία πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα, καθώς με τους περισσότερους από αυτούς συμπορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης τα πέντε τελευταία χρόνια. Καλούμε τους συναγωνιστές των  πολιτικών συλλογικοτήτων της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣYΑ- ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ) να καταδικάσουμε όλοι μαζί τις  παραπάνω προβοκατόρικές ενέργειες γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναβρεθούμε μαζί τους στους αγώνες ενάντια και στο νέο Μνημόνιο, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις μεθοδεύσεις και τις προσωπικές πολιτικές που εφαρμόζουν τόσο ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας , όσο και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε.  οι οποίοι προφασίζονται διάφορες δικαιολογίες και   δεν συγκαλούν τα όργανα όπως οφείλουν και όπως ορίζει  το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ . Επίσης εκδίδουν δελτία τύπου ως μη όφειλαν, χωρίς καμιά συλλογική διαβούλευση νωρίτερα ,έτσι ώστε να δυναμιτίζουν το κλίμα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ  και να πολώνουν ακραία τις  ήδη δύσκολες για το Λαό  και την Αριστερά καταστάσεις.

Καλούμε και τους δύο συντρόφους να επανέλθουν στην κανονικότητα, προτάσσοντας τα λαϊκά συμφέροντα αφενός, την ενότητα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αφετέρου.

Καλούμε τα μέλη των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία να περιφρουρήσουν με σύνεση και αποφασιστικότητα την ενότητα του Κόμματος αυτές τις κρίσιμες ώρες και να απομονώσουν ανάλογες διχαστικές πρακτικές.

Καλούμε  κάθε αριστερό αγωνιστή να δώσει τη μάχη ώστε να μείνουν η κοινωνία και ο λαός μας όσο γίνεται πιο αλώβητοι από τα σκληρά μέτρα του βάρβαρου τρίτου Μνημονίου, το οποίο και πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη.

Τα μέλη της Γραμματείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

  1. Κάϊρας Γιάννης
  2. Μπάλλας Γιάννης
  3. Νεοφωτίστου Μαρία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το