Τοπικά

Μελέτες για νέα φοιτητική λέσχη και Αθλητικό Κέντρο θα εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στην εκπόνηση μελετών για την ανέγερση Αθλητικού Κέντρου καθώς και νέας Φοιτητικής Λέσχης σε χώρους επί της οδού Αθηνών θα προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο την ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΕΠ.

Η πρυτανική αρχή θεωρεί πως είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές που θα εξυπηρετούν τους φοιτητές στα θέματα ψυχαγωγίας και άθλησης καλύπτοντας έτσι βασικές ανάγκες από την καθημερινότητά τους.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στεγάζει τη Φοιτητική Λέσχη σε κτίριο επί της οδού 2ας Νοεμβρίου, αλλά χρειάζονται μεγαλύτεροι χώροι για την εξυπηρέτηση των φοιτητών σε ώρες αιχμής για το μεσημεριανό φαγητό. Όσον αφορά δε για το αθλητικό κέντρο αυτό δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.

Η στόχευση της πρυτανικής αρχής είναι πως μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μπορεί να έχει λύσει το ζήτημα των υποδομών του μέσα από την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της ανέγερσης των δύο κτιρίων για τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών στα Παλαιά, τη λειτουργία Φοιτητικών Εστιών σε διάφορα κτίρια της πόλης, αλλά και την ανέγερση μιας νέας Φοιτητικής Λέσχης και ενός Αθλητικού Κέντρου.
Έτσι θα καλύπτονται οι ανάγκες της διδασκαλίας, της στέγασης, της σίτισης, της ψυχαγωγίας και της άθλησης.

Στον χώρο της Φοιτητικής Λέσχης θα είναι δυνατή η διοργάνωση και φοιτητικών εκδηλώσεων που τώρα γίνονται στους αίθριους χώρους των πανεπιστημιακών κτιρίων.
Ο πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος επισήμανε πως «αυτές τις ημέρες υπογράφουμε τα συμβόλαια για την αγορά ενός οικοπέδου, επί της οδού Αθηνών, το οποίο εφάπτεται με ένα άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος. Δημιουργείται σιγά-σιγά ο χώρος για να ανεγείρουμε εκεί μια μεγάλη φοιτητική Λέσχη, ώστε οι φοιτητές να διαθέτουν έναν χώρο για να διασκεδάσουν, να μιλήσουν, να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα δίπλα στη Φοιτητική Λέσχη θα υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο με διάφορες εγκαταστάσεις για να μπορούν να αθλούνται οι φοιτητές».
Ο κ. Πετράκος πρόσθεσε πως «αυτή την περίοδο κοιτάμε να ξεκινήσουμε την εκπόνηση των μελετών και για τα δύο κτίρια, ώστε να μπορέσουμε να τα χρηματοδοτήσουμε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Άλλωστε πρόκειται για έργα χαμηλού κόστους και από τη συζήτηση που κάναμε με τον περιφερειάρχη, φαίνεται ότι υπάρχει καλή προοπτική ένταξης».
Για το κάθε κτίριο εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περίπου 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

Το κτίριο των Ηλεκτρολόγων
Για το κτίριο των ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πεδίον Άρεως ο κ. Πετράκος επισήμανε πως οι εργασίες προχωρούν και αισιοδοξώ στις αρχές του χρόνου να είναι έτοιμο. Θα ακολουθήσουν, βέβαια, οι διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού, ώστε να ξεκινήσουν οι διδασκαλίες».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το