Τοπικά

«Κόκκινο» ένα στα τρία δάνεια στη Μαγνησία 

Θα ενταθεί ο «πόλεμος» των τραπεζών με την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατά των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών, επισήμανε μεταξύ άλλων χθες από τον Βόλο ο πρόεδρος του Κόμματος Δανειοληπτών Ταυτότητα Κεντρώων Γιώργος Μπαρτζώκης, που ανέφερε πως «κόκκινα» δάνεια έχει ο ένας στους τρεις δανειολήπτες στη Μαγνησία…

Με αφορμή την υπόθεση δανειολήπτη ξενοδόχου από το Μούρεσι Πηλίου, εναντίον του οποίου η τράπεζα κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Βόλου για άρση της αναστολής καταδιωκτικών μέτρων μετά την αίτηση του δανειολήπτη για υπαγωγή του στον Νόμο Κατσέλη, ο κ. Μπαρτζώκης χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη» και «εχθρική», προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά πανελλαδικά, που κατατίθεται τέτοιο αίτημα «και ευτυχώς που ο ειρηνοδίκης το απέρριψε», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι είχαν έτοιμη την προσφορά για τον πλειστηριασμό του ξενοδοχείου σε κάποιο ξένο fund», τόνισε ο ο πρόεδρος του Κόμματος Δανειοληπτών Ταυτότητα Κεντρώων.

Υπενθυμίζεται ότι η «Θ» είχε δημοσιοποιήσει την υπόθεση του ξενοδόχου, που διατηρεί μία μικρή τουριστική μονάδα στο Μούρεσι και μετά από δύο δάνεια που έλαβε, καλείται να εξοφλήσει ποσό που φτάνει το ένα εκατ. ευρώ. Ο εν λόγω ξενοδόχος, που χρησιμοποιεί μέρος του ξενοδοχείου του ως κύρια κατοικία, ζήτησε να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος του. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, έχει εξοφλήσει το βασικό κεφάλαιο και απομένουν οι τόκοι.

Ωστόσο, η Τράπεζα με αίτησή της την επόμενη κιόλας ημέρα της κατάθεσης της αίτησής του για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη, ζήτησε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία θα διατάσσεται η άρση της αναστολής όλων των καταδιωκτικών μέτρων, με λίγα λόγια, ζήτησε να παρακαμφθεί ο νόμος και να μην γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής. Το Ειρηνοδικείο Βόλου, όμως, απέρριψε την αίτηση. Τελικά, η προσωρινή διαταγή υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη θα συζητηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2017 και η κύρια υπόθεση στις 15 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με στοιχεία του κ. Μπαρτζώκη, πανελλαδικά 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει κάποιου είδους δάνειο από τράπεζες, ενώ το 1 εκατομμύριο από αυτούς έχει «κόκκινα» δάνεια. Στη Μαγνησία, οι δανειολήπτες ανέρχονται σε 130.000 περίπου, ενώ «κόκκινα» είναι τα δάνεια των 50.000 περίπου.

Ο κ. Μπαρτζώκης κάλεσε τη Βουλή να ψηφίσει νόμο, που θα επιτρέπει στους δανειολήπτες, να πληρώσουν τα δάνεια για τα πράγματα που πήραν, στη σημερινή τους αξία και όχι με τις τιμές που ίσχυαν προ κρίσης. «Θα πρέπει να πληρώσουμε το 10% όλων των δανειακών υποχρεώσεων. Εκτιμώ ότι οι αξίες των πραγμάτων έχουν υποτιμηθεί κατά 90% στα χρόνια της κρίσης», ανέφερε.
Τέλος δήλωσε ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές προτίθεται να είναι υποψήφιος στη Μαγνησία, καθώς ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε δύο Νομούς, ως αρχηγός κόμματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το