Τοπικά

Μεγάλο πάρτι χρωμάτων στον Αλμυρό

Ο Δήμος Αλμυρού και η «Πρόταση Ζωής» – ΟΚΑΝΑ καλούν όλους τους Δημότες Αλμυρού, μικρούς και μεγάλους, σε ένα μεγάλο πάρτι χρωμάτων και φωτός με μουσική, χορό και δραστηριότητες και σύνθημα μας «Ζήσε τη Ζωή στο Φως!».
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, ώρα 18:30, στον υπαίθριο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους, ο Δήμος Αλμυρού συνεργάζεται ξανά με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και δημιουργούν την Ημέρα των Χρωμάτων.
Η Ημέρα των χρωμάτων εορτάζεται κανονικά κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, για να συμπέσει με την εαρινή ισημερία, όπου η ημέρα και η νύχτα είναι ίσες και να συσχετισθεί συμβολικά με τη συμπληρωτική φύση του φωτός και του σκότους, του φωτός και της σκιάς, όπως εκφράζεται σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς.
Το χρώμα, χάρη στην οπτική αντίληψη, είναι ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα στη ζωή του ανθρώπου, που συμβάλλει στην αντίληψη της πραγματικότητας. Το χρώμα είναι απλώς φως. Τα χρώματα που βλέπουμε είναι μήκη κύματος φωτός που ταξιδεύουν μέχρι εμάς από τον ήλιο.
Επιλέγοντας αυτό το συμβολισμό για να τονίσουμε την πάλη των εξαρτημένων ατόμων ανάμεσα στο δικό τους φως και σκιές, δημιουργούμε τη δική μας Ημέρα Χρωμάτων, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους σε μια ζωή γεμάτη χρώμα και φως!

Μοναδική Συμβουλή: Φορέστε λευκό μπλουζάκι για να το γεμίσουμε με χρώμα!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το