Πολιτισμός

Μεγάλη μουσική συναυλία τοπικών καλλιτεχνών στον Βόλο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Η 29η Απριλίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, που καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish».
Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με τη Make a Wish – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος, διοργανώνουν μεγάλη μουσική συναυλία τοπικών καλλιτεχνών, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου, και ώρα 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στον Βόλο, Κ. Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή, όπου θα υπάρχει και εισφορά εισόδου των 6 ευρώ. Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης προσφέρθηκαν και συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Την παρουσίαση της οργανωμένης αυτής εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Εύη Ράπτη.

Θα εμφανιστούν γνωστοί καλλιτέχνες της περιοχής, κατόπιν πρωτοβουλίας και παρότρυνσης του Νίκου Κερασιώτη, που θα ακουστεί με το κλαρίνο του. Στο τραγούδι Γακιόπουλος Δημήτρης, Ζεμπίλας Κώστας, Ιγγλέζος Κώστας, Μαγαλιός Γιώργος και ο Γιώργος Πάγκαλος, βιολί θα παίξουν ο Στέφανος Γεωργίου και ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, λαούτο ο Κώστας Καραδέμητρος και ο Μούτος Κώστας,
κρουστά η Αναστασία Λύτρα και ο Φώτης Σκαμαγκούλης, ούτι ο Κώστας Γεδίκης. Πηλιορείτικοι σκοποί θα ακουστούν από τα αδέλφια Νίτη. Ο Λαυρέντης με ζουρνά και ο Νίκος με το νταούλι του. Δεν θα απουσιάσουν όμως και τα Ποντιακά, που θα αποδώσει ο οκτάχρονος Αβραάμ Λορδόπουλος με τη λύρα του και ο πατέρας του Λορδόπουλος Γιώργος στο τραγούδι. Τη μεγάλη μουσική εκδήλωση θα κλείσουν κοριτσάκια ντυμένα Λαζαρίνες από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, για να δώσουν και το στίγμα της ημέρας.

Τα ηχητικά είναι προσφορά του Γιάννη Σαλάχα, ενώ συνέβαλε το 3ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας, ενώ οι εκτυπώσεις έγιναν από τις Γραφικές Τέχνες «Παλμός».
Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Το Make-A-Wish – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 40 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.020 ευχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το