Τοπικά

Μεγάλη εκδήλωση για την εκπαιδευτική ρομποτική

Τους νέους δρόμους που μπορεί να ανοίξει η εκπαιδευτική ρομποτική στον χώρο του σχολείου, θα γνωρίσουν 300 μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίων στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα την Τρίτη 7 Μαΐου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στοχεύει στο να εμφυσήσει στους μαθητές τις αξίες μιας νέας μορφής εκπαιδευτικής πρακτικής όπως είναι η ρομποτική, να κατανοήσουν τις νέες γνώσεις που μπορεί να προσφέρει και να καλλιεργήσουν έναν νέο τρόπο σκέψης που θα συνδυάζει τη μηχανική, την τεχνολογία, τη φυσική και τα μαθηματικά.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν καθηγητές από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Μακεδονίας.
«Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην εκπαιδευτική ρομποτική και στη σημασία των STEM, ως μιας νέας τάσης στην εκπαίδευση» τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης που συμπλήρωσε πως «πανεπιστημιακοί θα μιλήσουν και θα ενημερώσουν τους μαθητές μας για τις νέες πρακτικές και ευκαιρίες που φέρνει η εκπαιδευτική ρομποτική».

Σημειώνεται πως στη Μαγνησία υπάρχουν τουλάχιστον δέκα Γυμνάσια και Λύκεια που ασχολούνται εντατικά με την εκπαιδευτική ρομποτική έχοντας σημειώσει και σημαντικές διακρίσεις σε πανθεσσαλικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο μεράκι να ασχοληθούν με τη ρομποτική και παραμένουν στους σχετικούς εργαστηριακούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί αρκετές ώρες μετά τα μαθήματα για να προπονηθούν, να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν.
Το ζήτημα βέβαια είναι να βοηθήσει και η πολιτεία για την εξασφάλιση του εξοπλισμού, καθώς μέχρι στιγμής αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το μεράκι των μαθητών και των καθηγητών να διαμορφώσουν τις κατάλληλες υποδοχές, να βρουν τον εξοπλισμό έχοντας συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στην ημερίδα αναμένεται να γίνουν και βραβεύσεις εκπαιδευτικών που εισήγαγαν την εκπαιδευτική ρομποτική πριν περίπου πέντε χρόνια στην τοπική εκπαίδευση.
Μάλιστα εδώ και δύο χρόνια η ρομποτική εισχωρεί και στα δημοτικά, όπως φάνηκε από το πρόσφατο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, όπου συμμετείχαν δημοτικά με σχετικές κατασκευές.
Έτσι η εκπαιδευτική ρομποτική εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερα σχολεία.

Ποδηλατοπορεία την Τετάρτη
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει μια ποδηλατοπορεία με τη συμμετοχή 150 μαθητών που θα ποδηλατήσουν μια απόσταση 90 χιλιομέτρων από τα Κανάλια μέχρι και το Αερινό και αντίστροφα. Η εκκίνηση θα γίνει από τα Κανάλια.
Για το σημαντικό αυτό γεγονός θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

(φωτό αρχείου) 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το