Τοπικά

Με τον Μάκη Βορίδη συναντήθηκαν οι τρίτεκνοι παρουσία του Κ. Μαραβέγια

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημήτρη Κοντό και την πρόεδρο του συλλόγου τριτέκνων Ανατολικής Αττικής Μ. Ναυροζίδου, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια, που συνεχίζει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα στήριξης των μεγάλων οικογενειών, και αναγνώρισης τους σαν πολύτεκνες.
Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό θέμα το δημογραφικό και τις δράσεις που χρειάζεται να αναληφθούν. Δεσμεύτηκε  ακόμη πως σε σύντομο χρόνο θα μελετήσει και θα απαντήσει για τα θέματα που τέθηκαν και απαιτούν λύσεις από το Υπουργείου του.

Τα θέματα που έθιξαν οι τρίτεκνοι στη συνάντηση είναι :
– Η γενίκευση της εφαρμογής της ποσόστωσης στις προσλήψεις για όλα τα Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου
– Η βελτίωση του νόμου για τα Δημοτικά τέλη
– Η βελτίωση του νόμου που αφορά το χαρακτηρισμό του τρίτεκνου καθώς και την νομοθετική παρέμβαση ώστε να μην χάνουμε την τριτεκνική μας ιδιότητα όταν ενηλικιωθεί το 1ο μας παιδί.

“Επειδή η δραματική δημογραφική εξέλιξη στη χώρα μας, απαιτεί άμεσα και σχεδιασμό είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε τη στήριξη της οικογένειας.
Οι χιλιάδες οικογένειες τριτέκνων σε όλη τη χώρα παραμένουμε σε εγρήγορση . Η οικονομική κρίση και η διαχείριση της πανδημίας εξαντλεί την υπομονή μας” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το