Τοπικά

Με τη βουλευτή Λάρισας Στέλλα Μπίζιου συναντήθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Θεσσαλίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τα απαραίτητα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, μεταξύ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) και της Βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Στέλλας Μπίζιου.
Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της ΕΣΠΕΘ και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως η μη εφαρμογή του νόμου για εξομοίωση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα της αποζημίωσης στελεχών για μετακινήσεις εκτός έδρας, η μη εφαρμογή του νόμου όσον αφορά την αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης, η μισθολογική καθήλωση των Αξιωματικών που προέρχονται από τους ΕΜΘ, στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, ενώ σήμερα έχουν προαχθεί στο βαθμό του Υπολοχαγού και αναμένουν την αποστρατεία τους ώρα με την ώρα, η αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των τάξεων 93 και 94 των Αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ, τα ηλικιακά όρια ανά βαθμό που αδικούν περισσότερο τους ΕΠΟΠ.
Τέθηκε στην κ. Μπίζιου ο προβληματισμός των στρατιωτικών περί των νόμων που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.
Η κ. Στέλλα Μπίζιου αναγνώρισε το δίκαιο στα αιτήματα, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τη Βουλευτή κ. Μπίζιου για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξε στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς.
Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Στεργιούλας και ο Γεν. Γραμματέας κ. Λεωνίδας Κολονιώτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το