Τοπικά

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων η διαδικτυακή συζήτηση της Ζέττας Μακρή για την εκπαίδευση

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε η πέμπτη διαδικτυακή, ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με προσκεκλημένη την Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην συζήτηση συμμετείχαν, ενεργά, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής αλλά και μαθητές λυκείων, που, επί δύο και πλέον ώρες, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ενημερώθηκαν από την γενική γραμματέα για το νομοσχέδιο αλλά και για τις προθέσεις του υπουργείου σε μείζονα εκπαιδευτικά θέματα. Ενδεικτικά, στην διαδικτυακή συζήτηση πήραν μέρος ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελλίδης, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και εκλεγμένη εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ κ. Μαρία Γιαννουλή, ο ταμίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Δημήτριος Μπαζιάνας, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Χρήστος Καραβασίλης, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου δασκάλων ΠΕΚΕΣ κ. Μερόπη Κοζανίδου, τα μέλη του Δ.Σ. ΔΑΚΕ δασκάλων Μαγνησίας κ. Κώστας Πολύζος, κ. Βιργινία Κέλλα και κ. Νίκος Κουτμάνης, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων Μαγνησίας κ. Νικολέττα Τσιούμαρη, ο γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ελλάδας Κωνσταντίνος Τσιαγκλιώτης, ο υπεύθυνος ΜΑΚΚΙ Ελλάδας Ιωάννης Ρουσόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήμου Ρ. Φεραίου και εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Αποστολίνας, η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕΣΥ Ν. Μαγνησίας κ. Αγγελική Καραμπατζάκη, ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου Νίκος Ιωαννίδης, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου κ. Αννίτα Ζήγρα, ο κ. Βασίλης Χατζημάρκου, ο κ. Φώτης Σταχτέας καθώς και οι μαθητές Αθανάσιος Καρκαλάς και Ελευθερία Βρακοζώνη.

Η κ. Γκίκα, με προθυμία αλλά και γνώση των θεμάτων, κατατόπισε τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον διάλογο και την επιθυμία της να επαναληφθεί παρόμοια διαδικτυακή συζήτηση, το συντομότερο δυνατό. Η κ. Μακρή, με την σειρά της, την ευχαρίστησε θερμά για την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, όπως και όλους όσοι συμμετείχαν στην συζήτηση. Είναι αξιοσημείωτο ότι λόγω του ζωηρού ενδιαφέροντος, η γενική γραμματέας δεσμεύτηκε να επανέλθει, μέσω γραπτών απαντήσεων σε όλα τα ερωτήματα που της τέθηκαν, για την εκτενέστερη ανάλυση και απάντησή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το