Τοπικά

Με μαύρες σημαίες, δεκάδες τουριστικά λεωφορεία στον Βόλο σε εντυπωσιακή διαμαρτυρία (photos,video)

Διέσχισαν το κέντρο του Βόλου με τα τουριστικά λεωφορεία τους οι ιδιοκτήτες της Μαγνησίας. Μαύρες σημαίες, κόρνες και εντυπωσιακή παράταξη, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάθε δρόμου, οι ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι “πεθαίνουν” οικονομικά καθώς κανένα μέτρο δεν προβλέφθηκε για την επανεκκίνηση λειτουργίας του κλάδου.

Συνολικά 32 τουριστικά λεωφορεία συμμετείχαν στην πορεία που, αφού διέσχισαν το κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκαν αρχικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και στη συνέχεια μετέβησαν στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας (Ε.Ο.Τ.).

“Το σύνολο του κλάδου μας βγήκαμε στους δρόμους για να ακουστούν τα προβλήματά μας.  Από την ημέρα που ξεκίνησε η πανδημία και σταμάτησαν οι εκδρομικές και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, σταματήσαμε να ταξιδεύουμε τους πελάτες μας και επιστρέψαμε τα χρήματα πίσω.  Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ” ανέφερε σε δήλωσή του έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Χρήστος Κορωναίος.
Το Σωματείο ζητεί από την κυβέρνηση μέτρα επιδότησης καθώς αν δεν ενισχυθούν, οι επιχειρήσεις θα εξαφανιστούν.

O κ. Χρήστος Κορωναίος

“Το μόνο που έχει μείνει είναι να πληρώνουμε τα έξοδα. Εκεί δεν έγινε αναστολή. Ζητούμε αποζημίωση ή επιδότηση”  πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε οι ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων ζητούν το  ΦΠΑ να παραμείνει στο 13%, τα πούλμαν να ταξιδεύουν με το 100% του κόσμου, μείωση των ασφαλίστρων που πληρώνουν αλλά και μείωση στο 50% των τελών κυκλοφορίας.

“Αν δεν υπάρξουν μέτρα, πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν και θα κλείσουν.  Θέλουμε να πάρουμε ανάσα και η κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό μας για να απλώσουμε ξανά τα φτερά μας” κατέληξε σημειώνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον του κόσμου για ταξίδια.

Ψήφισμα με τα αιτήματά τους, προκειμένου να προωθηθούν στα καθ’ύλην αρμόδια Υπουργεία, επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο πλαίσιο κινητοποίησης του κλάδου τους, εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων «Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ». Η κ. Κολυνδρίνη εξέφρασε την συμπαράστασή της στο δίκαιο των αιτημάτων τους και με το πέρας της συνάντησης, απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Θεοχάρη και Καραμανλή αντίστοιχα, αλλά και στην πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου, ζητώντας να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Μεγάλο οικονομικό πλήγμα έχει δεχθεί ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Εδώ και τρεις σχεδόν μήνες οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους, μιας και ο κλάδος του τουρισμού ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, με το μέλλον να διαφαίνεται δυσοίωνο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, αλλά και για τους εργαζόμενους.
Οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος ήταν από τους πιο παραγωγικούς μήνες στις μεταφορές τουριστών εσωτερικού και εξωτερικού, όπως και οι καλοκαιρινοί, γεγονός που καθιστά τις επιχειρήσεις τους άμεσα πληττόμενες. Ήδη θεωρείται το 2020 μια χρονιά αρκετά δύσκολη για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων και γραφείων και ζητούμε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών, προκειμένου να μην αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες τους να βάλουν λουκέτο, οδηγώντας τους εργαζομένους τους, στην ανεργία.
Αναμένοντας τις αποφάσεις της Πολιτείας προκειμένου να επιβιώσουν από τις συνέπειες της πανδημίας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας διαβιβάζουμε το ψήφισμα όπως αυτό μας κατατέθηκε από αντιπροσωπεία μελών του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Νομού Μαγνησίας».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το