Τοπικά

Με επιτυχία το σεμινάριο για ρύζι

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εκπαιδευτικό σεμινάριο για το ρύζι στον Βόλο και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Aίθριον στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Eurice που «τρέχει» σε σύμπραξη με την Ισπανία. Το ρύζι αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής για το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι μέρος της παράδοσης πολλών πολιτισμών και ένα από τα βασικά συστατικά σε πολλές συνταγές.
Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο #EURICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).
Στόχος του προγράμματος η παρουσίαση της βιώσιμης πτυχής της καλλιέργειας του ρυζιού.
Στο συνέδριο έγινε συζήτηση για το ελληνικό ρύζι και παρουσιάστηκαν τρεις συνταγές από την Culinary Expert Σμαράγδα Μακρή. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την παρασκευή των τριών μοναδικών πιάτων με μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι και να τα απολαύσουν με ένα ποτήρι κρασί.
Πρόκειται ουσιαστικά για masterclass που έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία και σε άλλες πόλεις εκτός από τον Βόλο όπως στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λαμία και στις Σέρρες ενώ θα ακολουθήσουν η Αλεξανδρούπολη και η Λάρισα. Μάλιστα, κάθε φορά οι συνταγές είναι πρωτότυπες αλλά πάντα όσοι παρακολουθούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχουν την ευκαιρία να τις γευτούν. Ταυτόχρονα γίνονται πολλά masterclass στις σχολές μαγειρικής για τους μελλοντικούς μάγειρες.
Όπως ανέφερε στη «Θ» η Gastronomy expert & Consultant Σύλβια-Ιωάννα Κουμεντάκη στη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου έγιναν συζητήσεις για τα θέματα της ελληνικής παραγωγής αλλά και τη σύνδεση με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα. Παράλληλα έγινε συζήτηση στο γιατί να καταναλώνεται και να αγοράζεται κυρίως στις επαγγελματικές κουζίνες ένα ελληνικό προϊόν και αναλύθηκαν περιβαλλοντικά ζητήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το