Τοπικά

Με ένα δρομολόγιο η ακτοπλοϊκή σύνδεση από Βόλο για Β. Σποράδες

Χωρίς το υδροπτέρυγο «Ερατώ» βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νησιών να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και για μια απλή γραφειοκρατική δουλειά στον Βόλο να πρέπει να διανυκτερεύουν δυο βράδια.
Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα που το υδροπτέρυγο πήγε για εργασίες συντήρησης μετά από βλάβη, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια προς τα νησιά να έχουν μόνο ένα πλοίο.
Πιο συγκεκριμένα μέχρι να αποσυρθεί το υδροπτέρυγο καθημερινά από τον Βόλο προς τα νησιά των Σποράδων εκτελούνταν δύο δρομολόγια, το ένα στις 8 το πρωί με το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος» και το δεύτερο το μεσημέρι με το υδροπτέρυγο flying dolphin «Ερατώ».
Εδώ και ένα μήνα όμως που το «Ερατώ» δεν εκτελεί το δρομολόγιο, η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση για όποιον θέλει να ταξιδέψει από τον Βόλο προς τις Βόρειες Σποράδες είναι με το δρομολόγιο του Εξπρές Σκιάθος στις 8 το πρωί.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν νομίζω να έχει επαναληφθεί στο παρελθόν να βρίσκονται τα νησιά για τόσο σημαντικό χρονικό διάστημα με ένα μόνο δρομολόγιο που είναι και το πρωινό με το Εξπρές Σκιάθος» τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης και συμπλήρωσε πως «όποιος χρειάζεται να κάνει μια δουλειά στον Βόλο, θα πρέπει να επιβιβαστεί την προηγούμενη μέρα για να φτάσει στην πόλη, την επομένη να διεκπεραιώσει την εργασία του και να πρέπει να περιμένει την επομένη για να επιστρέψει. Άρα θα χρειαστεί δύο διανυκτερεύσεις στον Βόλο, ενώ αν υπήρχε το υδροπτέρυγο δεν θα χρειαζόταν καμία διανυκτέρευση, αφού θα αναχωρούσε από το νησί νωρίς το πρωί και επέστρεφε το αργά το απόγευμα. Επίσης θα πρέπει να λείπει δύο μέρες από την εργασία και αυτό έχει πολλαπλάσιο οικονομικό κόστος».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η διαβεβαίωση που έχουμε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι πως το «Ερατώ» θα μπει ξανά στην ακτοπλοϊκή γραμμή στις 4 Ιανουαρίου. Οι τρεις δήμαρχοι των νησιών συναντηθήκαμε προ ημερών με το υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό στον οποίο και θέσαμε το ζήτημα εξηγώντας τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται από την απουσία και δεύτερου δρομολογίου. Παράλληλα ζητήσαμε να υπάρχει ηλεκτρονική ανάρτηση των δρομολογίων για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα».

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα νησιά και οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο λιμάνι του Βόλου στις 8 το πρωί της Κυριακής για αναχώρηση, αφού δεν υπήρχε το δρομολόγιο το μεσημέρι με το Ερατώ. Επομένως ήταν υποχρεωμένοι να φύγουν από τις άλλες Θεσσαλικές πόλεις πολύ νωρίς έχοντας ουσιαστικά μόνο το Σάββατο για να δουν τις οικογένειές τους.
Ο κ. Βασιλούδης επισήμανε πως το Εξπρές Σκιάθος θα βρίσκεται στην γραμμή Βόλου-Σποράδων μέχρι και τον Ιανουάριο και μετά αναμένεται να αποσυρθεί για συντήρηση. Την θέση του θα πάρει το επιβατηγό-οχηματαγωγό Πρωτέας που τώρα είναι σε συντήρηση. Μάλιστα ο Πρωτέας αναμένεται αν συνδέει τα νησιά και με το Μαντούδι της Εύβοιας.

Τροποποίηση δρομολογίων «Εξπρές Σκιάθος»
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Εξπρές Σκιάθος» για Σάββατο 05-01-2019 θα εκτελεστεί τροποποιημένο ως ακολούθως: από Βόλο 12.00 – Σκιάθο 14.15/14.30 – Γλώσσα 15.00/15.30 – Σκιάθο 16.00/16.15 – Βόλο 18.30. Επίσης τροποποιημένα θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Εξπρές Σκιάθος και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Το δρομολόγιο του πλοίου θα εκτελεστεί: Από Βόλο 8:00 -Σκιάθο 10:15/10:30 -Γλώσσα 11:00/11:10- Σκόπελο 11:55/12:10- Αλόννησο 12:40/13:000- Σκόπελο 13:30/13:45 – Γλώσσα 14:30/14:45- Σκιάθος 15:15/15:30- Βόλος 17:45

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το