Τοπικά

Με αίμα ενισχύουν οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου «Θέτις» το Νοσοκομείο και με είδη ατομικής προστασίας το Γηροκομείο

Ανταποκρινόμενες στο κοινωνικό ζητούμενο για την ενίσχυση των  Τραπεζών αίματος των Νοσοκομείων στην  τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας   οι Σοπτιμίστριες  του Ομίλου Βόλου «Θέτις»  κινητοποιήθηκαν  γρήγορα και αποτελεσματικά.  Με μια πρωτοβουλία εκτός  του ετήσιου προγραμματισμού   τους  ,που όμως επέβαλε η κρισιμότητα των στιγμών   ευαίσθητες  και δραστήριες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές   στις πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας

Οι  μοναχικοί άρρωστοι που πρέπει να χειρουργηθούν , οι  βαριά άρρωστοι από τα διάφορα νοσήματα που πρέπει να μεταγγιστούν σε συνδυασμό με  την απορρύθμιση της  κοινωνίας λόγω του κορονοιου έχει μηδενίσει σχεδόν τα αποθέματα σε αίμα των νοσοκομείων . Με συλλογική δράση ο  Όμιλος κατάφερε , σε πρώτη φάση , με αιμοδοσία μελών  και φίλων του να δώσει  , ΤΗΝ Πέμπτη που μας πέρασε,  7 μονάδες αίματος   για να  διατεθούν  από τους γιατρούς όπου χρειαστεί . Μετά την απόφαση του ΔΣ  , την κινητοποίηση των μελών και  στην προσφορά και την παρέμβαση της Ελένης και της Αγγελική ς με τις κόρες της Ευαγγελία και Ματθίλδη, την Ασημίνα, την Άννα, τη Νένα και τη Φωτεινή  που αναζήτησαν και βρήκαν  αιμοδότες .

Οι Σοροπτιμίαστριες του ομίλου «θετις»   δεν έμειναν όμως σε αυτό. Έδειξαν για ακόμη μια φορά  τα γρήγορα κοινωνικά τους αντανακλαστικά  που  διαθέτουν .  Στο κάλεσμα των δύσκολων καιρών της πανδημίας την Τετάρτη  που μα πέρασε επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Βόλου Αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει  στην κοινωνία του Βόλου και θέλοντας να στηρίξει  τους 120 ηλικιωμένους (80 γυναίκες,40 άνδρες), το νοσηλευτικό προσωπικό και τις άλλες εργαζόμενες στο Ίδρυμα  προσέτρεξε και εκεί. Τα μέλη  της  Ασπα και Ντόρα προμηθεύτηκαν και παρέδωσαν, για λογαριασμό του ομίλου, γάντια μιας χρήσεως, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, αντισηπτικά και αφρόλουτρα για την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών του και προσέφεραν κουλουράκια και βουτήματα για το πρωινό . Λαμβανομένης υπ όψιν της ηλικίας των ανθρώπων αυτών ,  πιστές στο κάλεσμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» η εκπροσώπηση του ομίλου ήταν η ελαχίστη δυνατή και η παραμονή στο χώρο ολιγόλεπτη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το