Τοπικά

Ιατρικός Σύλλογος: Να γίνει άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό στους οικισμούς Ρομά της Μαγνησίας

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά της Μαγνησίας, υπογραμμίζει η διοίκηση του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά της Λάρισας, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για την πιθανότητα το πρόβλημα να έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας επισημαίνει ότι παρακολουθεί εξ’ αρχής με πολύ προσοχή το πρόβλημα της εμφάνισης αρκετών περιστατικών θετικών στον κορωνοϊό σε οικισμό Ρομά στην Λάρισα.

Λόγω της πανδημίας COVID-19 (λοίμωξη από κορωνοϊό), θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει σημαντική επιτήρηση και επιφυλακή σε κάθε κλειστή ομάδα στην οποία παρατηρείται αυξημένος συγχρωτισμός, όπως σε στρατιωτικές μονάδες, οικισμούς Μεταναστών και οικισμούς Ρομά, λόγω του μεγάλου κινδύνου ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού σε περίπτωση εμφάνισής του σε αυτές τις ομάδες.

Μετά την εμφάνιση περιστατικών κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της Λάρισας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πιστεύει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά της περιοχής (Αλιβέριου, Αγ. Παρασκευής, και Νεάπολης Μαγνησίας), προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για την πιθανότητα το πρόβλημα να έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας.

Ο λόγος είναι ότι αυτή η ομάδα των συνανθρώπων μας, λόγω συνηθειών τους, τρόπου ζωής και κουλτούρας διαβίωσης τους, διατηρούν στενές κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους, ασχέτως τοποθεσίας διαμονής τους, με αποτέλεσμα να προάγεται πολύ εύκολα η μετάδοση οποιουδήποτε λοιμώδους νοσήματος, όπως το COVID -19, στην κοινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καλεί τους αρμόδιους να κινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για δειγματοληπτικό έλεγχο, προκειμένου να ελεγχθεί πιθανό πρόβλημα παρουσίασης περιστατικών θετικών στον κορωνοϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά του Ν. Μαγνησίας, με σκοπό να αποφευχθεί η εμφάνισή και εξάπλωση τους.

“Είναι αυτονόητο ότι ο Ι.Σ.Μ. παραμένει αρωγός και διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για θέματα Δημόσιας Υγείας στην διάθεση των αρμοδίων αρχών”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το