Τοπικά

«Μάτιασαν» το γαϊδουράκι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος για τη βάναυση μεταχείριση ζώου

Το «μάτιασαν» το γαϊδουράκι, αυτό έπεσε κατά τη μεταφορά του για βόσκηση, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να βρεθεί χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για βάναυση μεταχείριση ζώου.
Ο 55χρονος, απολογούμενος χθες στο Αυτόφωρο, απέδωσε την πτώση του ζώου στο μάτιασμα και στην κρίση πανικού που φέρεται να υπέστη το δεύτερο γαϊδουράκι που μετέφερε με το ίδιο όχημα, καθώς αυτό είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης…

Τον 55χρονο, που κατηγορείται ότι κλωτσούσε το ζώο στο κεφάλι, φέρεται να είδαν άνθρωποι που έπαιζαν μπάσκετ στην περιοχή, το Σάββατο στις 7.15΄μ.μ. Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από έναν άνδρα αυτόπτη μάρτυρα και ακολούθησε λίγο αργότερα η σύλληψη του 55χρονου.

Ο κατηγορούμενος μετέφερε δύο γαϊδουράκια και ένα πόνυ με ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, στο Φυτόκο και φέρεται να τα είχε δέσει με σχοινί. Το ένα γαϊδουράκι φέρεται να έπεσε και μάλιστα ο 55χρονος κατηγορείται ότι το έσυρε για μερικά μέτρα, μόλις ωστόσο αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, είχε σταματήσει την κίνηση του αυτοκινήτου και σήκωσε το ζώο. Φέρεται να το κλώτσησε στο κεφάλι, το ζώο σηκώθηκε, για να ξαναπέσει κατόπιν, ενώ το δεύτερο γαϊδουράκι φέρεται να υπέστη κρίση πανικού και αφήνιασε. Ο 55χρονος απέδωσε στο μάτιασμα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στην εγκυμοσύνη του ενός εκ των δύο ζώων και ζήτησε αναβολή της δίκης, προκειμένου να καταθέσει βεβαίωση από κτηνίατρο, που να αποδεικνύει αυτά που υποστηρίζει. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, ωστόσο τελικά το Δικαστήριο ανέβαλε την λήψη απόφασης για την Παρασκευή, για να καταθέσει ο κατηγορούμενος τη βεβαίωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το