Τοπικά

Τον κρατούσε στη ζωή η αγάπη των… ξένων – Πέθανε Τούρκος που ζούσε στον Βόλο 20 χρόνια

Πέθανε μόνος, χωρίς οικογένεια, στο Νοσοκομείο. Ψυχοραγούσε μέσα στον χώρο ενός μαγαζιού , που του είχε παραχωρηθεί για να μην περιφέρεται στους δρόμους, στην οδό Κοραή. Ένας 55χρονος Τούρκος με καταγωγή από την Σμύρνη «έσβησε» πριν μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο του Βόλου και αναμένεται η έγκριση από την πρεσβεία της Τουρκίας για τη μεταφορά της σορού. Η μητέρα του νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Σμύρνης και ο αδερφός του που εντοπίστηκε αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα.

Μόνος ζούσε μέσα στον χώρο της φιλοξενίας του αλλά τον αγαπούσαν οι γείτονες και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Δούλευε στα καράβια μέχρι τα 35 του και πριν 20 χρόνια ξεμπαρκάρισε στον Βόλο. Μεροκάματα στις οικοδομές. Πριν λίγα χρόνια κλονίστηκε σοβαρά η υγεία του. Δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Ζούσε με την βοήθεια των γειτόνων οι οποίοι συνεχώς φρόντιζαν για το ψωμί και το φαγητό του.

Η ανεργία είχε ως αποτέλεσμα να τον απομονώσει. Κλεισμένος τις περισσότερες μέρες, χαμένος στα αδιέξοδα, αλλά όπως τονίζουν οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ήταν ένας έντιμος άνθρωπος.
Δεν ζητούσε βοήθεια. Ήταν καλοδεχούμενη από όποιον του την έδινε. Έτσι περνούσαν οι μέρες του. Αθόρυβα. Κι αθόρυβα έφυγε από τη ζωή. Τον εντόπισε σε άθλια κατάσταση ο μπακάλης της γειτονιάς και κάλεσε ασθενοφόρο για μεταφορά στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό. Οι γείτονες αναζητούν πλέον υιοθεσία για το σκυλάκι που ζούσε μαζί του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το