Τοπικά

Μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Βόλου μαγείρεψαν για τους άπορους

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν επτά μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίες στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού μετέβηκαν στο Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας και μαγείρεψαν μαζί με τις εθελόντριες γυναίκες στο πλαίσιο της διάθεσης μερίδων φαγητού σε άπορους οι οποίοι καθημερινά σιτίζονται από την Ενορία.
Υπεύθυνη της ενδιαφέρουσας αυτής σχολικής δράσης ήταν η καθηγήτρια πληροφορικής κ. Βάσω Βούλγαρη η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει με τους μαθητές του Γυμνασίου μια ακόμη ενδιαφέρουσα δράση μεταβαίνοντας στην Ευαγγελίστρια λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και προσφέροντας διάφορα αλμυρά και γλυκά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές στα σπίτια τους.

 

Αυτή τη φορά η δράση απέκτησε διαφορετικό περιεχόμενο, καθώς μετέβηκαν απευθείας οι μαθήτριες στο Σπίτι Γαλήνης και είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελόντριες γυναίκες για να παρασκευάσουν τα φαγητά για τους άπορους. Μια προσπάθεια που γίνεται με το χαμόγελο και την καλή τους διάθεση για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο.

Η κ. Βούλγαρη δήλωσε πως «στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece και την σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού αποφασίσαμε φέτος να συμμετέχουμε ενεργά με επταμελή ομάδα μαθητριών στην παραγωγή του ημερήσιου γεύματος του συσσιτίου του Σπιτιού της Γαλήνης του Χριστού του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου.


Μετά από 4 χρόνια συμμετοχής των μαθητών/τριών μας με κατασκευή σπιτικών γλυκών και δώρων και διανομής τους από τα ίδια τα παιδιά στους σιτιζόμενους, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τις εθελόντριες μαγείρισσες του Σπιτιού Γαλήνης στην διαδικασία παρασκευής και διανομής του γεύματος, καθώς και στην παρασκευή από εμάς ατομικών γλυκών».
Η ίδια πρόσθεσε πως «μεταβήκαμε στην Ευαγγελίστρια, όπου στο Σπίτι Γαλήνης μαγειρέψαμε και μοιράσαμε το μεσημεριανό γεύμα. Ήταν μια δράση προσφοράς και αλληλεγγύης που διδάσκει την ενσυναίσθηση, την αγάπη και τον σεβασμό του άλλου όπως τον εαυτό μας. Επιπλέον, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δυνατή, ανθεκτική κοινωνία, η οποία αποτελείται από ενεργούς, συνειδητοποιημένους πολίτες, που επιθυμούν την πρόοδό της και το δικαίωμα όλων σε μια καλύτερη ζωή».
Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην δράση, ήταν οι εξής: Μαρία Δεμελή, Παρασκευή Δήμου, Άννα-Μαρία Καρναβά, Ελισάβετ Μαβίδη, Βανέσα Μπέγκα, Μαγδαληνή Τενοπούλου, Χρύσα Τζελέπη.

«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, γιατί γνωρίσαμε από κοντά πώς μαγειρεύονται και παρασκευάζονται τα φαγητά για τους άπορους που προσφέρονται καθημερινά. Περάσαμε πολύ όμορφα, ενώ μας βοήθησαν πολύ και οι εθελόντριες» τόνισε η η μαθήτρια Μαγδαληνή Τενοπούλου.
Από την πλευρά της η μαθήτρια Παρασκευή Δήμου επισήμανε πως «με αυτή την ενέργεια θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αξίες που πρέπει να υπάρχουν στην σημερινή εποχή», ενώ η Χρύσα Τζελέπη ανέφερε πως «σαν μαθητές πρέπει να ενεργοποιούμαστε και να βοηθάμε και στο κοινωνικό πεδίο. Και αυτό κάναμε, ήταν μια καλή ευκαιρία για να βιώσουμε τον εθελοντισμό».
Επίσης η Μαρία Δεμελή επισήμανε πως «προσφέραμε στους άπορους και ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία αλλά και ένας οδηγός συνεισφοράς για το μέλλον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το