Τοπικά

Μαθητές και πρόσκοποι κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 κατέθεσαν σήμερα το πρωί πρόσκοποι και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε πως η σημερινή επετειακή ημέρα  έχει ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένη την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. “Πρέπει η σημερινή ημέρα να αποτελέσει αφορμή για να υπογραμμίσουμε τη σημασία της επετείου και να διαμηνυθεί το μήνυμα ελευθερίας και ισότητας των αυτονόητων δικαιωμάτων του ανθρώπου”. Επίσης η κ. Κολυνδρίνη ευχήθηκε τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ να υιοθετήσουν αυτές τις αρχές και να παλεύουν για αυτές σε όλη τους τη ζωή.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης  δήλωσε πως  η επανάσταση του 1821 έχει δώσει πολλά πρότυπα όπως η αγάπη για την ελευθερία για τον άνθρωπο κι αντιπρότυπα, όπως η διχόνοια. “Οι νέοι ζητούν από εμάς τους μεγαλύτερους να ακολουθήσουμε τα πρότυπα της ιστορίας, να απαλείψουμε όποιο αντιπρότυπο ειδικότερα τη διχόνοια και να δημιουργήσουμε καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς”

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος δήλωσε “Η χώρα που ξεχνά την ιστορία της κινδυνεύει με αφανισμό. Εμείς δεν διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο γιατί η δική μας  ιστορία  αποτελούσε «φάρο» για να αποφύγουμε τις δύσκολες ξέρες που θα βρεθούν μπροστά μας”.

Σημειώνεται πως στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα συμμετέχουν  1.500 μαθητές, 22 πολιτιστικοί σύλλογοι και 12 τμήματα προσκόπτων.  Στην παραλία θα στηθεί εξέδρα  μόνο για τους ανάπηρους πολέμου ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το