Τοπικά

Μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που οργανώνεται στον Βόλο

Περισσότεροι από 1000 μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο αναμένεται να συμμετέχουν στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο από 11 έως 14 Απριλίου 2019. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και η βράβευση του διαγωνισμού μηνύματος και τραγουδιού που φέτος έχει το θέμα “η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους”.

Οι μαθητές θα κληθούν να αναλάβουν ρόλους ρεπόρτερ και τεχνικών για να παράγουν το ραδιοφωνικό υλικό που στη συνέχεια θα το παρουσιάζουν μέσω  οπτικοακουστικών μέσων. Επίσης πρέπει να κάνουν έρευνα σχετικά με τη ραδιοφωνία στην περιοχή τους, ενώ στις εκπομπές τους πρέπει να γίνει αφιέρωμα σε κάποιον αφανή ήρωα και ένα διήγημα για το ραδιόφωνο.


Σήμερα το πρωί, σε συνέντευξη τύπου στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, μίλησαν για το φεστιβάλ η υποδιευθύντρια στο 7ο Γυμνάσιο Ελπίδα Πανάγου και ο υπεύθυνος του τμήματος ηλεκτρολόγων – ηλεκτρονικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου ΒόλουΚώστας Αμυγδαλίτσης. Ο διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης συνεχάρη τους δύο ανθρώπους που κατόρθωσαν να φέρουν το φεστιβάλ στην εκπαιδευτική κοινότητα του Βόλου ενώ διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου Περικλής Φασουράκης δήλωσε πως το φεστιβάλ αποτελεί ευκαιρία για τους μαθητές και τον Βόλο καθώς θα αναπτυχθούν δράσεις.  Από την πλευρά του ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου Γ. Τσοκανάκης σημείωσε πως το ραδιόφωνο, που διδάσκεται στην ειδικότητα των ηλεκτρονικών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Σημειώνεται πως στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου θα γίνουν ασκήσεις ανάγνωσης και ορθοφωνίας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  θα γίνουν περίπατοι στο Μουσείο της Πόλης και στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, εκπομπή για την υποστήριξη των προσφύγων,  αλλά και κυνήγι θησαυρού στο πάρκο της Ν.Ιωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το