Τοπικά

Μαθηματικό περιοδικό στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου για τη σύνδεση εκπαιδευτικών συστημάτων εννιά χωρών

Η παρουσίαση του μαθηματικού περιοδικού το οποίο περιγράφει τη σύνδεση των εκπαιδευτικών συστημάτων εννιά χωρών προέλευσης των μαθητών του σχολείου με τη συγκεκριμένη επιστήμη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Εσπερινό Γυμνάσιο.
Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου και το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ εντάχθηκε και στις δράσεις για τα 100 χρόνια δράσης της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης και η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Κανταράκη.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Χάρλας, η σχολική σύμβουλος μαθηματικών κ. Μαρία Γκόνου, η πρόεδρος του παραρτήματος ΕΜΕ Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου.
Την παρουσίαση του μαθηματικού περιοδικού με τα συμπεράσματα έκανε ο συντονιστής του προγράμματος, μαθηματικός, κ. Χρήστος Ζιώγας, ενώ η συμμετέχουσα στο πρόγραμμα και καθηγήτρια του εσπερινού Γυμνασίου κ. Δήμητρα Χαντζηθάνου μίλησε με θέμα «το μαθηματικό περιοδικό από μια άλλη οπτική γωνία».

Ο κ. Ζιώγας αναφερόμενος στα συμπεράσματα είπε πως «τα μαθηματικά αποτελούν μια παγκόσμια γλώσσα, δεύτερον, οι περισσότερες χώρες έχουν τα μαθηματικά ως βασικό στοιχείο στην εκπαίδευσή τους, τρίτον, οι περισσότερες χώρες έχουν προαγωγικές εξετάσεις στο Δημοτικό, τέταρτον, οι Ρομά μαθαίνουν τις βασικές πράξεις μαθηματικών μέσα από τις αγοραπωλησίες των προϊόντων τους έχοντας τα χρήματα στα χέρια.
Ο κ. Χάρλας ανέφερε πως «το Εσπερινό Γυμνάσιο ζει, δουλεύει και αναπνέει με πρωτοβουλίες. Είναι το μοναδικό σχολείο της περιοχής που δεν διαθέτει φοιτούντες από την κατανομή που γίνεται, αλλά από τη δουλειά των καθηγητών».
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σαβελίδης επισήμανε πως στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Εσπερινού Γυμνασίου συμπυκνώνονται τέσσερα στοιχεία που είναι η δημοκρατία, ο ανθρωπισμός, η επιστήμη και η εκπαίδευση. Σε ένα σχολείο με πλήθος από προσφυγόπουλα και μετανάστες, δημιουργείται μια επιστημονική έκδοση που συνυφαίνεται με την παιδεία.
Στο εσπερινό Γυμνάσιο φοιτούν μαθητές από δεκατρείς χώρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το