Τοπικά

Μαθήματα σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρακολουθούν τα προσφυγόπουλα του “Μόζα”

Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου η παροχή εκπαίδευσης εξ αποστάσεως με την ασύγχρονη μορφή της στους πρόσφυγες μαθητές της δομής φιλοξενίας του “Μόζα” που φοιτούν στο 5ο δημοτικό σχολείο Βόλου, με τις κατευθύνσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης προσφύγων (ΣΕΠ), κ. Ευτέρπης Βασιλειάδου, σε συνεργασία με τον διευθυντή του 5ου δημοτικού σχολείου, κ. Απόστολο Ατσιά και με τις δυο εκπαιδευτικούς των Τάξεων Υποδοχής, Κασσιανής Κατσαμπά  και Σουλτάνας Μολοχά.

Έγιναν προσπάθειες να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα μέσα και γι’αυτό, επιλογή του υλικού που αναρτήθηκε στη προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας πλατφόρμα e-class από τις εκπαιδευτικούς προσαρμόστηκε στις ανάγκες και στα διαθέσιμα μέσα των προσφύγων μαθητών και η μορφή του ήταν διαδραστική και παιγνιώδης.

Κατόπιν παρότρυνσης από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας, κ. Γιώργο Πολύζο, επιχειρήθηκε από τη ΣΕΠ και τις δυο εκπαιδευτικούς των Τάξεων Υποδοχής η παροχή και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας webex. Η πρώτη δοκιμαστική διαδικτυακή συνάντηση μέσω κινητού τηλεφώνου πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου με συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών (15 από τους 18 μαθητές), που διέθεταν τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Τα συναισθήματα ενθουσιασμού και χαράς των παιδιών που ήρθαν σε επαφή με τις δασκάλες τους ήταν έκδηλα, όπως φανερή ήταν και η λαχτάρα τους για μάθηση. Συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο Διευθυντής του σχολείου και η ΣΕΠ.

Στο εξής η σύγχρονη εκπαίδευση θα λειτουργήσει σε μικρές ομάδες, όπως δούλευαν στο σχολείο και θα πραγματοποιούνται οι διαδραστικές δραστηριότητες που ανάρτησαν οι εκπαιδευτικοί στο e-class, θα ανατίθενται μικρές εργασίες και θα υπάρχει ανατροφοδότηση. Το εγχείρημα είχε ασφαλώς πολλές δυσκολίες για να υλοποιηθεί οι οποίες ξεπεράστηκαν με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εκπαιδευτικών.
Στην αντίστοιχη δομή (ΔΥΕΠ) του Νηπιαγωγείου που λειτουργεί στο Μόζα παρέχεται ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αποστέλλονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των γονέων από την εκπαιδευτικό Σοφία Καρδάκου δραστηριότητες που έχουν διδαχθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το