Αθλητισμός

Αποφασίζει η Σούπερ Λιγκ για τη συνέχιση του πρωταθλήματος παρουσία και της ΠΑΕ Βόλος

Σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει, τελικά, η Σούπερ Λιγκ για να δουν οι ομάδες τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, καθώς το Δ.Σ. μετατέθηκε κατά μία μέρα. Στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και η ΠΑΕ Βόλος.
Η Λίγκα περίμενε πρώτα το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, για την σταδιακή άρση των μέτρων και την επιστροφή σιγά-σιγά στην κανονικότητα, πριν πάρει αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος.
Οι περισσότερες ΠΑΕ θέλουν να ξαναρχίσει η δράση. Εφόσον τα θέματα υγείας λυθούν και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαδοθεί ο ιός. Για να διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ απαιτείται μία απλή πλειοψηφία, βάσει καταστατικού. Δηλαδή, να ψηφίσουν υπέρ οκτώ ΠΑΕ. Ανάλογα με την απόφαση, θα αρχίσει η συζήτηση για το τι θα γίνει με τα χρήματα των παικτών. Μετά την Δ.Σ, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τον ΠΣΑΠ για το πόσα χρήματα θα κοπούν από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Δεν είναι, όμως, μόνο το αγωνιστικό, που απασχολεί τις ομάδες, αλλά και το οικονομικό. Οι περισσότερες ΠΑΕ αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν τρέχει, έσοδα από εισιτήρια και χορηγούς δεν υπάρχουν, τα συμβόλαια με τους παίκτες είναι ένας δυνατός γρίφος για το πώς πρέπει να λυθεί, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς θα γίνει η οικονομική επανεκκίνηση των ΠΑΕ σε συνδυασμό με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Σε κάποιες ομάδες οι ξένοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμα και είναι άγνωστο το πότε θα γυρίσουν, όταν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από χώρες του εξωτερικού. Όσοι ποδοσφαιριστές έρθουν από το εξωτερικό θα πρέπει να μείνουν 14 μέρες σε καραντίνα και μετά να αρχίσουν προπονήσεις.
Επίσης, ουδείς γνωρίζει τι θα ισχύσει με τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών. Ειδικά των αλλοδαπών.

Το θετικό για την ομάδα του Βόλου είναι πως όλοι οι ξένοι παίκτες δεν έχουν φύγει εκτός Ελλάδας, τηρούν τα μέτρα της καραντίνας και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις προπονήσεις, μόλις η κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως». Το θέμα, πάντως, με τα συμβόλαια θα πρέπει να λυθεί, καθώς όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Στην ΠΑΕ Βόλος τέλος Ιουνίου λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια, αν και πιστεύεται πως θα δοθεί λύση και θα υπάρξει παράταση της συνεργασίας των παικτών με τις ομάδες, μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Βόλος ήδη σκέφτονται τη νέα χρονιά, η οποία αναμένεται πολύ πιο δύσκολη από τη φετινή, όσον αφορά το οικονομικό. Με δεδομένο ότι ο Βόλος θα αγωνίζεται και την προσεχή αγωνιστική περίοδο στη Σούπερ Λιγκ (είτε διεξαχθούν, είτε όχι τα πλέι άουτ), οι διοικούντες- μόλις επιστρέψει η κανονικότητα- θα αρχίσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός έχει να κάνει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός πάροχος για τη νέα σεζόν. Η Nova, με την οποία η ΠΑΕ Βόλος είχε υπογράψει πέρυσι το καλοκαίρι συμβόλαιο, αλλάζει χέρια, η Cosmote δεν ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, όχι μόνο για τον Βόλο, αλλά για όλες τις ομάδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το