Τοπικά

Μάθημα κολύμβησης για 200 μαθητές Δημοτικού στον Βόλο

Στους 200 ανήλθαν οι μαθητές από δώδεκα Δημοτικά του Βόλου που έμαθαν να κολυμπούν μέσα από πρόγραμμα που υλοποίησε το υπουργείο Παιδείας με τη Μαγνησία να είναι από τους πρωτοπόρους στην εφαρμογή του σημαντικού αυτού θεσμού.
Μάλιστα για το δεύτερο τρίμηνο που αρχίζει μετά τα Χριστούγεννα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον άλλα 20 Δημοτικά που προέρχονται και από την περιφέρεια.
Τρεις καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδίκευση στην κολύμβηση οι κ.κ. Χρήστος Πάντος, Τάσος Παπαναστασίου και Γιάννης Κοτρώνης, έχουν αναλάβει τον ρόλο του προπονητή. Τα μαθήματα κολύμβησης όλο το προηγούμενο διάστημα διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο Βόλου.
Βέβαια, επειδή οι συμμετέχοντες μαθητές θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο, θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και στο Κλειστό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας που σημαίνει ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άλλοι τρεις καθηγητές φυσικής αγωγής.
Για δύο ώρες κάθε εβδομάδα οι μαθητές της Γ’ Τάξης μετέβαιναν στο Κολυμβητήριο, όπου έκαναν μαθήματα είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη πισίνα, ανάλογα βέβαια με το επίπεδο γνώσης που βρίσκονταν.
Ο συντονιστής κολύμβησης του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας, γυμναστής, κ. Χρήστος Πάντος επισήμανε πως ένα 70% των μαθητών ήξερε κολύμπι και ένα 30% δεν γνώριζε. Αλλά από το ερωτηματολόγιο που μοιράσαμε στους 200 μαθητές, όλοι τους ανέφεραν πως εξέλιξαν τις ικανότητές τους να κολυμπούν και έτσι από το μέτριο ή καλό επίπεδο, έφτασαν στο πολύ καλό επίπεδο. Γενικότερα το πρόγραμμα ήταν πολύ σημαντικό για τους μαθητές που δήλωσαν πολύ ενθουσιασμένοι και θέλουμε να τονίσουμε τη συνεργασία που είχαμε με τους δύο διευθυντές Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργο Πολύζο και Σωκράτη Σαβελίδη, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς σχολείων και τους γονείς. Επίσης τονίζεται η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία. Οι μαθητές έρχονταν στο Κολυμβητήριο το πρωί και αφού άλλαζαν φορώντας τα μαγιό τους, έκαναν τα μαθήματα στις δύο πισίνες και μετά επέστρεφαν στο σχολείο. Είμαστε από τους πρώτους νομούς που με τόση επιτυχία εφαρμόζουν το πρόγραμμα με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά που εξοικειώνονται με το νερό και δεν το φοβούνται. Στόχος είναι να μην κινδυνεύουν τα παιδιά κάνοντας κολύμβηση στις διάφορες παραλίες και ακτές το καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστών Μαγνησίας κ. Χρήστος Μαυρομμάτης ανέφερε πως το επίπεδο των γυμναστών-προπονητών είναι πολύ υψηλό και με τις γνώσεις τους παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και εκπαίδευσης στους μαθητές για να μάθουν κολύμπι. Μάλιστα οι τρεις συνάδελφοι είναι και παιδαγωγοί. Γενικότερα το πρόγραμμα του υπουργείου είναι πολύ καλό, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν.
Στους μαθητές που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση δόθηκε ένα αναμνηστικό δίπλωμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το