Τοπικά

Ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίου στον Βιολογικό

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση Αντλιοστασίου Διάθεσης των ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού 371.000 ευρώ. Στην ίδια συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε να υπάρξει συμβιβασμός με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και να γίνει μείωση και ρύθμιση σε λογαριασμό ύδρευσης ύψους 150.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή.

Το προαναφερόμενο έργο αφορά στην αντικατάσταση, των εγκατεστημένων αντλιών με νέες, καλύτερης απόδοσης, αλλά και πιο ασφαλούς λειτουργίας, σε περιπτώσεις πλημμυρισμού του ξηρού θαλάμου. Σήμερα, για την άντληση 30.000 m3/d προς Αγκίστρι απαιτούνται 50 ώρες λειτουργίας των αντλιών, με κατανάλωση 11.000 kwh/d.

H πρόβλεψη για την αντικατάσταση, αφορά στην εγκατάσταση αντλιών παροχής 800 m3/h, ισχύος 145 kw, εξοπλισμένες με ρυθμιστές συχνότητας, οι οποίες για τα 30.000 m3/d θα καταναλώνουν 6.207 kwh/d. Στην πραγματικότητα, το έργο αποσβένεται σε δύο χρόνια περίπου λειτουργίας του, καθώς η προκύπτουσα οικονομία ενέργειας είναι: 365d χ 4793 kwh = 1.749.445 kwh ή 175.000 € ανά έτος.

Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την προμήθεια τεσσάρων αντλιών παροχής 800 m3/h, σε ΜΥΣ           = 42 m, εγκατεστημένης ισχύος max 145 kw, την αποξήλωση των υπαρχουσών αντλιών.

Όπως προαναφέρθηκε το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς ψήφισε «λευκό», ενώ καταψήφισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης, ο οποίος εξέφρασε τεχνικές αντιρρήσεις.

Συμβιβασμός με ΟΛΒ

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε ομόφωνα εκτός ημερήσιας διάταξης να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου για το θέμα της οφειλής συνολικού ποσού 150.000 ευρώ από λογαριασμό ύδρευσης του ΟΛΒ. Μετά από έλεγχο που έγινε με μηχάνημα της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή και η Διοίκηση της Επιχείρησης έκανε δεκτό το αίτημα για συμβιβασμό με μείωση του ποσού και ρύθμιση της οφειλής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το