Lifestyle, Θ Plus

MasterChef 5 τελικός: Νικήτρια η Μαργαρίτα Νικολαΐδη – Έκλεψε την παράσταση ο σεφ Jason Atherton

Eνας μαραθώνιος τελικός με καλεσμένο τον κορυφαίο chef Τζέισον Άθερτον (Jason Atherton) ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/6) με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη να παίρνει τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Η ανακοίνωση του νικητή έγινε στο live κομμάτι του τελικού του MasterChef και προκάλεσε χειροκροτήματα και ιαχές ενθουσιασμού ειδικά από τον σύντροφό της, Χρήστο. «Ζω ένα όνειρο, δεν το πιστεύω» είπε η Μαργαρίτα συγκινημένη!

Ο εξώστης του πλατό γέμισε με τους παλιούς παίκτες του MasterChef και τους στενούς συγγενείς των παικτών, που προσπάθησαν να φέρουν τύχη και να δώσουν συμβουλές στους δύο φιναλίστ. Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης έβαλαν τα δυνατά τους να αντιγράψουν τα απίστευτα πιάτα του Τζέισον Άθερτον (Jason Atherton), ο οποίος έδωσε συμβουλές ζωής και συγκίνησε τους κριτές και τους συμμετέχοντες στο MasterChef, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Λίγο πριν τον τελικό πάντως οι κριτές έριξαν έναν μοναδικό χορό, που έγινε viral.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό στην πορεία μας ως μάγειρες να πέφτουμε πλάι σε τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι σε μαθαίνουν πράγματα και στο κομμάτι της συμπεριφοράς» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και σύστησε τον Jason Atherton, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Νέα Υόρκη. «Mαγειρεύω επαγγελματικά 36 χρόνια. Ξεκινήσαμε την εταιρεία πριν από 10 χρόνια, έχουμε 19 εστιατόρια σε τέσσερις ηπείρους, τέσσερα από τα οποία έχουν αστέρια Michelin. Είμαστε τυχεροί που ανοίγουμε φέτος στη Μύκονο, μελετάμε τα τοπικά προϊόντα και δημιουργούμε κάτι καινούργιο με αυτά» είπε ο Atherton. Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι είχε κάνει ένα αποτυχημένο δοκιμαστικό για το εστιατόριο του διάσημου σεφ και όλοι γέλασαν με το πάθημά του.

Jason Atherton: Παλέψτε στην κουζίνα του MasterChef και κάντε με περήφανο

Ο Atherton περιέγραψε τη φιλοσοφία των πιάτων: «Όχι πολλά πράγματα στο πιάτο. Κάθε στοιχείο θα είναι πολύπλοκο, αλλά όταν το δοκιμάσετε θα είναι τόσο ξεκάθαρο και ντελικάτο και θα καταλάβετε το λόγο της ύπαρξής του. Τα πιάτα είναι στο τρέχων μενού μου στο Λονδίνο». «Κάθε μέρα που ξυπνάω μαγειρεύω για πολύ κόσμο. Ακόμα σκέφτομαι το φαγητό, τους συνδυασμούς των γεύσεων. Τους τελευταίους εννέα με δέκα μήνες μαγειρεύουμε ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και καθόμαστε να δοκιμάσουμε, γιατί θέλω να καταλάβω τις γεύσεις, το προφίλ, την ιστορία. Αν θέλεις να γίνεις καλός chef να δουλεύεις πολλές ώρες. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος ούτε εύκολη συνταγή, αλλά όταν φτάσεις στο σημείο να μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου “σεφ” η χαρά που μπορείς να δώσεις στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, στους πελάτες σου, ετοιμάζοντας καταπληκτικό φαγητό, είναι κάτι πολύτιμο για την υπόλοιπη ζωή σου. Αυτή είναι η συμβουλή μου για εσάς».

Ο Jason Atherton γεννήθηκε στο Worksop του Nottinghamshire και μεγάλωσε στο Σέφιλντ. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο, με τη μητέρα του να τον πιέζει να βρει δουλειά από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Από την ηλικία των 10 ετών, παρακολουθούσε στο σχολείο το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, κάτι που τον βοήθησε να επιλέξει ως επάγγελμα τη μαγειρική. Όταν ήταν 16 χρονών, πήρε την απόφαση κι έφυγε για το Λονδίνο, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του.

Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε στο Army Catering Corps, μία επιχείρηση που προμήθευε με φαγητό τον βρετανικό στρατό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κάποια από τα πιο φημισμένα λονδρέζικα εστιατόρια. Το 2001, ο Jason Atherton εργάστηκε στο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι, άλλα επέστρεψε στο Λονδίνο, λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2005 για το άνοιγμα του περίφημου Maze. Μετά ήρθε η σειρά να φτιάξει τη δική του εταιρεία, τη «The Social Company» που σήμερα έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες το χρόνο.

Μία τελευταία συμβουλή από τον Atherton; «Οι επόμενες ώρες θα αλλάξουν τη ζωή ενός από εσάς. Πολεμήστε σε κάθε εκατοστό της κουζίνας και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, που αναπόφευκτα θα συμβεί, μην τα χάσετε. Αυτός είναι ένας τίτλος για τον οποίο αξίζει να παλέψετε. Μπείτε στην κουζίνα και παλέψετε για τη ζωή σας. Κάντε με περήφανο». Τρεισήμισι ώρες είχαν στη διάθεσή τους οι παίκτες με πολύ δύσκολες παρασκευές και ο σεφ σφράγισε τη βαθμολογία του σε φάκελο με βουλοκέρι! Τους φακέλους άνοιξαν οι κριτές στο live κομάτι του διαγωνισμού και νικήτρια αναδείχθηκε η Μαργαρίτα.

Ποια είναι η «γλωσσοκοπάνα» Μαργαρίτα Νικολαΐδη – Η 1η Ελληνίδα MasterChef
Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατάγεται από την Καλλονή της Μυτιλήνης και είναι 27 ετών. Το παρατσούκλι της είναι «γλωσσοκοπάνα» και έτσι τη φωνάζουν οι φίλοι και οι συνάδελφοί της για να την πειράξουν. Η μαγειρική είναι τρόπος ζωής για εκείνη και φάνηκε και μέσα στο ριάλιτι μαγειρικής του Star. Με μία βαλίτσα στο χέρι έχει κυνηγήσει πολλές φορές το όνειρό της μέχρι να πετύχει τον αποψινό… θρίαμβο στο MasterChef.

Έχει σπουδάσει μαγειρική και ζαχαροπλαστική και έχει ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δουλεύοντας. Όπως είπε στην οντισιόν της, στη Νορβηγία δούλεψε σε εστιατόριο κάτω από το νερό! Είχε ενθουσιαστεί όταν είχε μάθει πώς υπάρχει τέτοιο πράγμα… και έστελνε το βιογραφικό της επίμονα πριν καν ακόμα ανοίξει! Τελικά την προσέλαβαν και ήταν μια μαγική εμπειρία. Έχει απορρίψει προτάσεις στο εξωτερικό για να γυρίσει στην Ελλάδα και να είναι δίπλα στον σύντροφό της, Χρήστο Καλομοίρη.

Διονύσης Σαρακίνης: Ο Πυργιώτης που μαγείρεψε για τον Ζινεντίν Ζιντάν
Ο Διονύσιος είναι 28 ετών και κατάγεται από τον Πύργο. Στην οντισιόν του ανέφερε ότι εργαζόταν στην Ισπανία στο σκάφος ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες.Εκεί βρέθηκε και ο Ζινεντίν Ζιντάν και είχε την χαρά και την τιμή να μαγειρέψει για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ιστορία κατάφερε να περάσει στην 2η φάση του bootcamp με δύο «ναι» από τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά.

Παθιασμένος, ενεργητικός, ενθουσιώδης. Δε θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη φορά, που μαγείρεψε για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Δεν στοχεύει στις αδυναμίες των άλλων αλλά στις δικές του ικανότητες. Για τον ίδιο η οικογένεια του είναι η πιο σημαντική αξία και προσπαθεί να είναι κοντά της, με όποιον τρόπο μπορεί. Όνειρο ζωής και στόχος του ήταν να κερδίσει το έπαθλο του MasterChef 5 για να ανοίξει αλυσίδα με elevated καντίνες. Η πίεση χρόνου μέσα στις κουζίνες είναι κάτι που τον κάνει συνεχώς καλύτερο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το