Ροή

Με μακρά ιστορία στον «λευκό εθνικισμό» ο δολοφόνος της βουλευτού

Περισσότερα στοιχεία για το προφίλ του ανθρώπου που κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία της βουλευτού των εργατικών έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια, ενώ η Μ. Βρετανία προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το αδιανόητο έγκλημα που θέτει σε εντελώς νέα βάση την πορεία μέχρι το δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Όπως γνωστοποίησε χθες βράδυ μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ο φερόμενος ως δολοφόνος της βρετανίδας βουλεύτριας Τζο Κοξ, η οποία διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,

Ειδικά, όπως ανέφερε η οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό». «Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ.

Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

 Διαφορετική εικόνα για τον 52χρονο άνδρα δίνουν πάντως οι γείτονές του, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν «μοναχικό» άνθρωπο αλλά φιλήσυχο άνθρωπο.

Σύμφωνα πάντως με τον Σκοτ Μέιρ, άλλον αδελφό του υπόπτου, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένεια και ακολουθούσε αγωγή. «Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος», δήλωσε ο Σκοτ Μέιρ στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», πρόσθεσε.

Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αλλά σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκαν βρετανικά ΜΜΕ, ούρλιαζε «πρώτα η Βρετανία» στην βουλεύτρια, άλλοτε εργαζόμενη στην Oxfam, η οποία εξάλλου υπερασπιζόταν δυναμικά τους Σύρους πρόσφυγες.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κινείται για μεταγραφές ο Βόλος

Η Σούπερ Λιγκ διακόπτεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους παίκτες…

24 Δεκεμβρίου 2023

Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Αλμυρού

  Σύστημα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων άρδευσης θα προμηθευτεί ο Δήμος Αλμυρού…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αναβιώνει το «βαρέλι του τροχονόμου» στον Βόλο

Μέχρι σήμερα Κυριακή και μετά από Τετάρτη μετά τα Χριστούγεννα μέχρι παραμονή Πρωτοχρονιάς θα βρίσκεται…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικός ντυμένος Άγιος Βασίλης συνέλαβε μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών – Δείτε βίντεο

Μια ομάδα Περουβιανών αστυνομικών, ένας εκ των οποίων είχε μεταμφιεστεί σε Άι Βασίλη για να…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μετά από 17 ώρες απεγκλωβίστηκαν οι Θεσσαλονικείς που είχαν «κολλήσει» εν μέσω χιονοθύελλας στον δρόμο για Βιέννη

Τεράστια ταλαιπωρία βίωσαν 100 Θεσσαλονικείς, που ταξίδευαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Το τηλεφώνημα που οδήγησε στον 16χρονο στην πατροκτονία – Ο ρόλος της μητέρας και του αδερφού του

Ένα τηλεφώνημα φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για να σκοτώσει ο 16χρονος τον ίδιο του…

24 Δεκεμβρίου 2023