Κόσμος

Μακελειό στη Μπουρκίνα Φάσο: Ενοπλοι δολοφόνησαν 100 κατοίκους χωριού

Αιματοκύλισμα με συνολικά 100 θύματα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπουρκίνα Φάσο, καθώς ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε χωριό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η επίθεση εκδηλώθηκε στο χωριό Σολχάν της επαρχίας Γιάγκα που συνορεύει με τον Νίγηρα και οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά του χωριού, αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζει τους δράστες τρομοκράτες. Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η κυβέρνηση κήρυξε περίοδο 72 ωρών εθνικού πένθους.

Ραγδαία αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιθέσεις τζιχαντιστών, που συνδέονται με την αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής έχουν αυξηθεί ραγδαία από την αρχή του χρόνου και ειδικά στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί και τον Νίγηρα και το τίμημα πληρώνουν άμαχοι.

Η βία στην Μπουρκίνα Φάσο έχει εκτοπίσει πάνω από 1,14 εκατομμύριο ανθρώπους σε μόλις δύο χρόνια, ενώ η φτωχή αυτή χώρα φιλοξενεί και περί τους 20.000 πρόσφυγες από το γειτονικό Μαλί, οι οποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για να γλιτώσουν από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις. Τον Μάρτιο ένοπλοι σκότωσαν 137 ανθρώπους σε συντονισμένες επιθέσεις σε χωριά του νοτιοδυτικού Νίγηρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το