Τοπικά

“Καλούμε τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να ανανεώσει τις συμβάσεις μας – Στην ανεργία οδηγούνται 90 εργαζόμενοι”

Η Επιτροπή Συμβασιούχων των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ της 5η ΥΠΕ καλεί τον Διοικητή Φώτη Σερέτη να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, καλεί τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ να το ξανασκεφτεί και να ανανεώσει τις συμβάσεις, όπως έκαναν και οι άλλες ΥΠΕ σε όλη την Ελλάδα ενώ τονίζει πως θα οδηγήσει στην ανεργία τους 90 εργαζόμενους συμβασιούχους ΣΟΧ υπαλλήλους της σε φύλαξη και καθαριότητα των Κέντρων υγείας και ΤΟΜΥ.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Συμβασιούχων:

“Η 5η ΥΠΕ αφήνει τις συμβάσεις μας να λήξουν αδιαφορώντας για εμάς για το πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Αντίθετα προτάσσει τα ιδιωτικά συμφέροντα. Θέλοντας να δώσει τις δουλειές μας σε ιδιώτη. Για αυτό να το ξανασκεφτεί και να ανανεώσει της συμβάσεις μας έως 31/12/2021 όπως λέει και το Προεδρικό Διάταγμα και όπως  μας είχαν υποσχεθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, είμαστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέραμε πάρα πολλά στο σύστημα υγείας σε μία πολύ δύσκολη υγειονομικοί συγκυρία αποκτήσαμε την απαραίτητη εμπειρία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και αντί η 5η ΥΠΕ να μας ανανεώσει για αυτήν την προσφορά αφήνει τις συμβάσεις μας να λήξουν και έτσι οι αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος να απολύονται. Εμείς ζητάμε να μας ανανεώσει της συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2021 όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που εξέδωσε το υπουργείο υγείας και ακολούθησαν όλες η δομές υγείας στην χώρα ανανεώνοντας τους συμβασιούχους τους έως 31/12/2021” .

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το