Θ Plus

Μαϊμού με «ανθρώπινο πρόσωπο» σαρώνει το διαδίκτυο

Διάσημη στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες μία μαϊμού, το πρόσωπο της οποίας μοιάζει πολύ με του ανθρώπου. Η μαϊμού, η επιστημονική ονομασία της οποίας είναι λοφιοφόρος καπουτσίνος, ζει στον ζωολογικό κήπο του Τιαντσίν και έχει μεγάλο τετράγωνο πρόσωπο που με την πρώτη ματιά μοιάζει με ανθρώπου που έχει έκπληκτη έκφραση.

Πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν το πρόσωπό της έγινε viral με 8 εκατομμύρια προβολές και 5.000 σχόλια. Οι χρήστες μάλιστα του Διαδικτύου της έδωσαν και το παρατσούκλι: “η τετραγωνο-πρόσωπη μαϊμού” (the guo-faced monkey) διότι στην Κίνα για να περιγράψουν ένα τετράγωνο πρόσωπο χρησιμοποιούν το ιδεόγραμμα «guo». Στο βίντεο, η μαϊμού φαίνεται επίσης να κουνά τα χείλη της όπως μουρμουρίζει ο άνθρωπος. Σε ένα άλλο φαίνεται έκπληκτη με μάτια και στόμα ανοιχτά. Σύμφωνα με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, η μαϊμού πήγε εκεί το 2000 και τώρα είναι σχεδόν 18 χρόνων, ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής των Λοφιοφόρων καπουτσίνων είναι περίπου 20 χρόνια.

«Όταν γερνάς συνήθως αρχίζεις να μουρμουρίζεις», γράφει ένας χρήστης στον ιστότοπο Weibo.
«Αμφιβάλλω εάν είναι πραγματική μαϊμού», γράφει ένας άλλος που προσθέτει ότι ίσως ο ζωολογικός κήπος έχει έλλειψη από μαϊμούδες και ζήτησε από έναν υπάλληλο να φορέσει την κατάλληλη περιβολή για να διασκεδάζει το κοινό.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το