Τοπικά

«Μαγνήτης» το Pelion Summer Festival – “Ψυχή” της διοργάνωσης ο 36χρονος Ζαγοριανός Θανάσης Μπαρούτας

Όλα είναι έτοιμα για το «Pelion Summer Festival». Η «αυλαία» του 1ου καλοκαιρινού φεστιβάλ Πηλίου θα ανοίξει αύριο και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, με διοργανωτή τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς».
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Θανάσης Μπαρούτας, μίλησε για τη φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκινά σε ένα 24ωρο και θα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων στο Ανατολικό Πήλιο. Το πρόγραμμα του «Pelion Summer Festival» είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, που προβάλλει μοναδικά την περιοχή, «παντρεύοντας» τον τουρισμό με τον πολιτισμό.
Ο 36χρονος Ζαγοριανός, ο οποίος διανύει τον έβδομο χρόνο παρουσίας του στην προεδρία των επαγγελματιών της Ζαγοράς, στην τρίτη κατά σειρά θητεία του, λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ έδωσε το στίγμα των διοργανωτών. «Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι πέρυσι. Τέλος καλοκαιριού του 2018 για την ακρίβεια. Το σκεφτήκαμε στον σύλλογο, για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό και να προβάλλουμε την περιοχή μας», είπε ο κ. Μπαρούτας, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τη διάσταση του εγχειρήματος: «Θα κάνουμε πολλά πράγματα για μία εβδομάδα. Το θετικό είναι πως η ιδέα μας αγκαλιάστηκε απ’ όλους. Τόσο τους επαγγελματίες, όσο και τον κόσμο, που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος θα βάλουμε τις βάσεις, ώστε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο ελκυστικό το φεστιβάλ».

Στο πλευρό των επαγγελματιών της Ζαγοράς συντάχθηκαν και αρκετοί φορείς. Ο Θανάσης Μπαρούτας είπε σχετικά: «Το «Pelion Summer Festival» συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, τη «Μαγνήτων Κιβωτός», καθώς και την υποστήριξη της «Ζαγορίν», αλλά και πολλών ακόμη συλλόγων της Ζαγοράς και της ευρύτερης περιοχής. Έχουμε επίσης και την αμέριστη βοήθεια της κ. Μαριάννας Γκαγκάκη, η οποία είναι συντονίστρια του φεστιβάλ. Έχει μεγάλη εμπειρία από εκδηλώσεις, όπως είναι ο υπερμαραθώνιος ορεινού τρεξίματος «Ultra Trail Pelion», ενώ κατάγεται και από τα μέρη μας».

Το opening του φεστιβάλ θα γίνει με μία ιδιαίτερη γαστρονομική εκδήλωση στην παραλία του Χορευτού. «Ξεκινάμε με έναν διάσημο σεφ, τον Βασίλη Καλλίδη, ο οποίος θα επισκεφτεί το Χορευτό για τις ανάγκες της διοργάνωσης και θα αναδείξει την κουζίνα του Πηλίου μαζί με ντόπιες μαγείρισσες, ενώ το Σαββατόβραδο θα έχουμε επίσης ένα μεγάλο party στην παραλία του Χορευτού με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος των Brandy Σουαρέ. Παράλληλα στο Πουρί το Σάββατο 13/7, θα γίνει το 5ο αντάμωμα παραδοσιακών χορευτικών στην πλατεία του χωριού. Η πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, Πόπη Χιώτη, η οποία είναι και συνεργάτιδά μας, ενέταξε με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα του «Pelion Summer Festival» την εκδήλωση, που φέρνει στο Πήλιο αρκετά παραδοσιακά συγκροτήματα», σημείωσε ο κ. Μπαρούτας.

Στις μέρες που θα ακολουθήσουν, θα γίνουν πολυποίκιλες δράσεις σε Ζαγορά, Μακρυράχη, Πουρί, Χορευτό. Άγιους Σαράντα, Παρίσαινα και Ανάληψη. «Θα είμαστε φουλ από δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Θα γίνουν ξεναγήσεις, χειροτεχνίες, περιπάτους, αλλά και εναλλακτικές δράσεις όπως cayoning, τοξοβολία, ποδηλασία, καταβάσεις φαραγγιών, ενώ μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε και τις βάθρες στο Καράβωμα, όπου μπορείς να κάνεις και μπάνιο. Επτά ημέρες γεμάτες τουρισμό και πολιτισμό».
Όσο για το φινάλε του φεστιβάλ; Περιλαμβάνει μία πρωτότυπη δράση, το «Σαφάρι Μήλου», ένα βιωματικό παιχνίδι για το οποίο ο κ. Μπαρούτας ανέφερε: «Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα,, που θα γίνει σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ζαγορίν». Οι ομάδες που θα συμμετέχουν, θα καταλήξουν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού. Οι νικητές θα πάρουν δώρα, ενώ θα γίνουν και παράλληλες δράσεις, που θα αναδεικνύουν το μήλο Ζαγοράς, το καμάρι της περιοχής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το