Τοπικά

Μαγνησία: Ιερέας έστελνε sms με θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολιασμού

Τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο ετοιμάζει να αποστείλει σε όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, μετά την είδηση ότι ιερέας των Καναλίων, στέλνει sms στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας.

Μάλιστα λέγεται ότι η είδηση έγινε γνωστή από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από την ενέργειά του αυτή, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του. Παράλληλα σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (στη δικαιοσύνη η υπόθεση για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάντιο, προκειμένου να έχουμε μια τηλεοπτική δήλωση, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε “η υπόθεσε αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι είναι για τα κανάλια” και μας ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημέρας εγκύκλιο (2η κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Στην σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχε η ΕΡΤ με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, λέχθηκε ότι ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων και ότι δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία.

Πηγή:ertnews

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το