Τοπικά

Λύση για στέγαση των δύο ΕΠΑΛ σε Αργαλαστή και Σκιάθο με προκατασκευασμένες και νοικιασμένες αίθουσες

Τουλάχιστον έντεκα αίθουσες για τα γενικά μαθήματα και εργαστήρια θα χρειαστούν για τη στέγαση των δύο Επαγγελματικών Λυκείων που θα λειτουργήσουν σε Αργαλαστή και Σκιάθο από τον Σεπτέμβριο.

Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ήταν σε συνεχή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για την οριστικοποίηση ενός πλάνου για το στεγαστικό ζήτημα των δύο νέων σχολείων που αναμένεται να δώσει νέες διεξόδους στους μαθητές.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε σχετικά πως «έχουν προχωρήσει σε αποφάσεις για τη στέγαση των δύο σχολείων. Βέβαια, όπως μας αναφέρθηκε από τις δύο δημοτικές αρχές, ήδη έχουν ξεκινήσει και οι προσπάθειες, προκειμένου να βρεθούν χρηματοδοτήσεις μέσα από προγράμματα σχολική στέγης για την ανέγερση διδακτηρίων τα οποία θα απαιτηθούν για τη στέγαση των δύο ΕΠΑΛ».

Ο ίδιος αναφερόμενος πιο αναλυτικά στις περιπτώσεις των δύο σχολείων ανέφερε πως «για το ΕΠΑΛ Αργαλαστής το σχέδιο είναι να τοποθετούν έξι προκατασκευασμένες αίθουσες υψηλής ποιότητας στον χώρο που συστεγάζονται το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αργαλαστής. Από τις επτά αίθουσες οι τέσσερις θα χρειαστούν για τα γενικά μαθήματα και οι άλλες τρεις για τα εργαστήρια. Εκτός αυτών των αιθουσών θα υπάρξουν και χώροι για το γραφείο του διευθυντή και των καθηγητών. Για το ΕΠΑΛ Αργαλαστής, όπου θα λειτουργήσει τομέας για θέματα γεωπονίας και ναυτιλιακών, πληροφορούμαστε πως υπάρχει ενδιαφέρον για φοίτηση στον τομέα ναυτιλιακών και στις Β’ και Γ’ Τάξεις. Τώρα αναφορικά με το ΕΠΑΛ στη Σκιάθο εκεί θα χρειαστούν τέσσερις αίθουσες, οι τρεις για τα γενικά μαθήματα και η μία για το εργαστήριο. Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου θα λειτουργήσει τομέας για την οικονομία και τη διοίκηση ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί χώρος με ενοικιαζόμενες αίθουσες. Αυτά είναι τα δύο πλάνα για τη στέγαση των δύο ΕΠΑΛ, ενώ να σημειώσουμε πως σε βάθος πενταετίας ελπίζουμε να έχει προχωρήσει και η ανέγερση διδακτηρίων. Άλλωστε πρόκειται για δύο ΕΠΑΛ που έχουν προοπτική».

Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απεστάλησαν έγγραφα στις διευθύνσεις των δύο σχολείων που αναφέρονται στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα δύο σχολεία, αλλά και στον εξοπλισμό που πρέπει να προμηθευτούν για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Ειδικά για το ΕΠΑΛ Σκιάθου θα χρειαστεί να λειτουργήσει ένα σύστημα τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των ενηλίκων για τα δύο σχολεία είναι έντονο και αυτό θα αποτυπωθεί και στις εγγραφές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το