Αθλητισμός

«Λουκέτο» ως τις 7 Ιανουαρίου – Αναστολή της έναρξης της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε η κυβέρνηση

Όσοι ήλπιζαν πως το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, μαζί μ’ αυτό της Σούπερ Λιγκ 2, θα άρχιζε πριν μας αποχαιρετήσει το 2020, έπεσαν έξω. Κι αυτό, καθώς από επίσημα κυβερνητικά χείλη και με απόφαση της κυβέρνησης, δεν ανοίγει τίποτα στον αθλητισμό ως τις 7 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, αυτό ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Μια απόφαση που έρχεται να προκαλέσει επιπλέον σοβαρά προβλήματα στο ποδόσφαιρο, στις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Για έναν ακόμα μήνα, τα πρωταθλήματα πλην
Σούπερ Λιγκ και Μπάσκετ Λιγκ θα παραμείνουν στον… πάγο.

Συγκεκριμένα, για τον αθλητισμό ο κ. Πέτσας επισήμανε: «Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, παραμένουν κλειστές οι αθλητικές δραστηριότητες (αθλητικά κέντρα-χώροι), εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή, όπως η Σούπερ Λιγκ και η Μπάσκετ Λιγκ».
Τριάντα έξι επαγγελματικές ομάδες, που έχουν στις τάξεις τους πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές, οδηγούνται στα όρια της διάλυσης, έπειτα από την παράταση του lockdown.

Η Φούτμπολ Λιγκ θα εξακολουθήσει να βιώνει την απόλυτη εξαθλίωση σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στη δράση.
Στις 7 Ιανουαρίου μάλιστα θα έχει συμπληρωθεί ένα διάστημα 9 εβδομάδων αποχής από τις προπονήσεις και αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό για να επιστρέψουν σε ρυθμό αγωνιστικής κατάστασης θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος, τουλάχιστον τριών εβδομάδων.
Εκτός κι αν επιτραπεί στις ομάδες να ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις (φαντάζει δύσκολο) άμεσα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν οι ποδοσφαιριστές και να είναι σε θέση, μόλις γίνει άρση του lockdown, να αρχίσει το πρωτάθλημα.
Θα πρέπει να τονίσουμε, πως οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 εδώ και αρκετό καιρό έχουν κάνει σχετικό αίτημα να τους επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, ωστόσο, κάτι ανάλογο δεν υπάρχει από τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων παρά τα συνεχή αιτήματα της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ δεν έχουν ανάψει ακόμη το «πράσινο φως» για να επανέλθει η κανονικότητα στη δεύτερη και Τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Από ότι φαίνεται, αυτό δεν θα γίνει άμεσα, προς απογοήτευση των ομάδων.
Η λύση θα ήταν η τήρηση ενός υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως γίνεται και στη Σούπερ Λιγκ. Σίγουρα υπάρχει ένα κόστος οικονομικό για τις ΠΑΕ. Θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση αν υπήρχε ο σωστός συντονισμός πολιτείας, διοργανώτριας αρχής και ΕΠΟ.

Από τη στιγμή που καθημερινά σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας παρατηρείται μεγάλη κίνηση στους δρόμους και στην αγορά, σε περίοδο lockdown, υπάρχουν απίστευτες ουρές στις τράπεζες, πως είναι δυνατόν να μην μπορούν να αθληθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο 30 αθλητές σε έναν ανοιχτό χώρο, όπως είναι το γήπεδο. Είναι καθαρά θέμα βούλησης και συντονισμού. Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση που δεν λέει να ξεκαθαρίσει άμεσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρο τον οργανισμό, διοικούντες, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, προσωπικό. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη πως είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν ό,τι ζητήσει η πολιτεία για να αρχίσει επιτέλους το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το