Αθλητισμός

Δεν αισιοδοξούν στη Νίκη για έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ τον Ιανουάριο

Δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία αρκετών το τελευταίο διάστημα για άμεση έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ στη Νίκη. Χθες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα υπάρξει αθλητική δραστηριότητα, αλλά οι «κυανόλευκοι» πιστεύουν ότι η απραξία θα διαρκέσει περισσότερο. Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Δημήτρη Καραγιάννη εξέδωσε το Δ.Σ. του ΓΣΒ «Η Νίκη».

Πολλές είναι οι αισιόδοξες φωνές το τελευταίο διάστημα για άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη άποψη πρώτα θα αρχίσει η Σούπερ Λιγκ και μετά η Φούτμπολ Λιγκ. Κι όλα αυτά υπολογίζονται μέσα στον Ιανουάριο.

Βέβαια χθες ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα έχουμε καμία αθλητική δραστηριότητα. Από εκεί και πέρα η κατάσταση θα επανεξεταστεί και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις από την Πολιτεία.

Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2 αισιόδοξος εμφανίζεται και ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του, τις οποίες έκανε πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστήριξε ότι εντός των ημερών θα δοθεί η έγκριση για σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το τι ισχύσει σχετικά με τη Φούτμπολ Λιγκ παρουσιάστηκε πιο επιφυλακτικός. «Καμία ομάδα δεν έχει εκφράσει ότι δεν θέλει να ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Όλες θα το ακολουθήσουν κανονικά.

Η αλήθεια είναι ότι για τη Football League τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα παρά το ότι και αυτή είναι μια επαγγελματική κατηγορία. Ίσως να παίζουν ρόλο τα πολλά κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα που είναι …στο κόκκινο και να επηρεάζει τους λοιμωξιολόγους. Αυτό το λέω ως δική μου αίσθηση, όχι ότι ξέρω κάτι συγκεκριμένα. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις» ήταν η απάντηση του προέδρου της Ένωσης.

Το ίδιο ή και περισσότερο επιφυλακτικοί είναι οι άνθρωποι της Νίκης, οι οποίοι πιστεύουν ότι στη Φούτμπολ Λιγκ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα απ’ ό,τι στη Σούπερ Λιγκ. Πλέον με 20 ομάδες, μερικές από τις οποίες ακόμη δεν έχουν καταφέρει να γίνουν Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, θεωρείται πολύ δύσκολο να βρίσκονται σε θέση να τηρήσουν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ Νίκη πιστεύουν ότι οι τωρινές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ακόμη και στις 7 Ιανουαρίου πολύ δύσκολα θα έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα.

Αντίθετα θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα πρώτα και μετά να δοθεί η τελική έγκριση από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς δεν έχουμε ξεφύγει από την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο κορωνοϊός.

Και η Ερασιτεχνική Νίκη για τον Δ. Καραγιάννη
Στο πένθος βυθίστηκε τις τελευταίες ημέρες η Νίκη μετά των απώλεια του Δημήτρη Καραγιάννη. Ο εκλιπών διετέλεσε ενεργό στέλεχος της Λέσχης Ομίλου Φιλάθλων Νίκης Βόλου και βρισκόταν διαρκώς κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.

Ωστόσο στα 61 του χρόνια έφυγε πρόωρα από τη ζωή προκαλώντας την οδύνη όλων όσοι τον γνώριζαν και φυσικά των μελών της «κυανόλευκης οικογένειας», της οποίας αποτελούσε εξέχον μέλος.

Μετά τη συλλυπητήρια ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΠΑΕ Νίκη για τον θάνατο του Δημήτρη Καραγιάννη, τη σκυτάλη πήρε και ο ΓΣΒ «Η Νίκη», που εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον χαμό του. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΒ «Η Νίκη» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Καραγιάννη που έφυγε από τη ζωή. Ο Δημήτρης Καραγιάννης γνήσιος φίλαθλος της ομάδας, μέλος του Ερασιτέχνη και η συνεισφορά του πολύτιμη. Καλό παράδεισο…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το