Κόσμος

Λίστα θανάτου από τον ISIS στο διαδίκτυο – Kαι Έλληνες μεταξύ των στόχων

ISIS

Τη μεγαλύτερη «λίστα θανάτου» που συνέταξε ποτέ το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως δημοσίευσε, μέσω ειδικής εφαρμογής, ομάδα χάκερ που υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση με την παρότρυνση προς τους φανατικούς τζιχαντιστές «να τους σκοτώσουν».

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, η λίστα στοχοποιεί συνολικά 8.318 πολίτες από διάφορες χώρες ενώ δημοσιοποιεί βασικά προσωπικά δεδομένα τους, όπως ονόματα και διευθύνσεις.Ειδικότερα, στη λίστα περιλαμβάνονται Αμερικανοί (7.848), Καναδοί (312), Αυστραλοί (69), Βρετανοί (39) πολίτες, ενώ η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό ή τα στοιχεία των Ελλήνων.

Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο μία ομάδα που φέρει το όνομα «United Cyber Calliphate», απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν, ώστε «να πάρουν εκδίκηση γαι τους μουσουλμάνους».

Τον Απρίλιο του 2016, η ίδια ομάδα είχε δημοσιεύσει μία ακόμη λίστα στοχοποιώντας τότε χιλιάδες Νεοϋορκέζους. Τότε, κάποιες από τις πληροφορίες της λίστας είχαν αποδειχθεί μη ισχύουσες, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση.

Πηγές: Daily Mirror, International Business Times

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το