Τοπικά

Παιδεραστής δάσκαλος: «Χάδι» στο πειθαρχικό, 111 χρόνια στο δικαστήριο

paiderastis

Από το «χάδι» της 12μηνης παύσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στην «καμπάνα» των 111 (!) ετών κάθειρξης στο ποινικό δικαστήριο.

Η περίπτωση του 53χρονου Παναγιώτη Παπακώστα, δασκάλου σε δημοτικό σχολείο των Τρικάλων, που καταδικάστηκε σε ποινή – ρεκόρ από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας γιατί παρενοχλούσε συστηματικά 8 δεκάχρονες μαθήτριές του την ώρα του μαθήματος, είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της προκλητικά επιεικούς ποινής της παύσης 12 μηνών με στέρηση αποδοχών, που του επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ηταν ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα ατιμωρησίας δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για πολύ σοβαρά αδικήματα και, όπως αποκάλυψε το «Εθνος», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τότε Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Ο τελευταίος κατέθεσε ένσταση, λίγες μέρες μετά την απόφαση-«χάδι», θεωρώντας πως αυτή αφήνει ανοικτή την πόρτα επιστροφής του δασκάλου στην υπηρεσία του έπειτα από το 12μηνο, και παρέπεμψε την υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό, με το αίτημα της απόλυσης.

 Στο θέμα παρενέβη στη συνέχεια και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του ανακοίνωσε πως υπέγραψε την άσκηση ένστασης κατά της περιβόητης απόφασης, ζητώντας μάλιστα από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να εξαντλήσει τα όρια της αυστηρότητας για το εξόχως σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το