Τοπικά

Λείπουν καθηγητές ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας

Ανάγκες σε καθηγητές θεατρικής αγωγής, εικαστικών, πληροφορικής, αλλά και μουσικής έχουν τα Δημοτικά Σχολεία και τα περισσότερα κενά αναμένεται να καλυφθούν με αναπληρωτές. Αντιθέτως για δασκάλους γενικής αγωγής και νηπιαγωγούς αυτή τη στιγμή δεν καταγράφονται ελλείψεις, ενώ στην ειδική αγωγή τα δεκάδες κενά που υπάρχουν, θα καλυφθούν για ακόμη μια χρονιά με αναπληρωτές.

Στην υλοποίηση του οργανογράμματος για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς προχωρεί ήδη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγράφοντας τις ανάγκες που έχει σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να μη χαθούν διδακτικές ώρες, αν και βέβαια εξίσου σημαντικός «πονοκέφαλος» είναι, όταν υπάρχουν αρκετοί υπεράριθμοι και δεν υπάρχει τρόπος για να βρουν διδακτικό ωράριο. Τουλάχιστον προς το παρόν η δεύτερη πτυχή δεν φαίνεται να υπάρχει και μόνο κενά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «ήδη προχωρούμε στην υλοποίηση των βημάτων που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Έτσι κάναμε μια πρώτη καταγραφή των κενών και πλεονασμάτων που υπάρχουν και διαπιστώσαμε πως τα Δημοτικά έχουν ανάγκες σε καθηγητές πληροφορικής, εικαστικών και θεατρικής αγωγής και εν μέρει μουσικής. Ήδη γίνονται αιτήσεις από καθηγητές αυτών των ειδικοτήτων για να τοποθετηθούν, ενώ κάποια κενά που θα περισσέψουν, θα καλυφθούν και από αναπληρωτές. Επίσης για τους δασκάλους δεν υπάρχουν κενά, αλλά ούτε πλεονάσματα. Την 1η Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν και τα σχολεία οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα μας δώσουν τους υπεράριθμους, αν υπάρχουν, ενώ περιμένουμε αν θα εκδηλωθούν και άδειες ανατροφής, αλλά και τι θα γίνει με τις αποσπάσεις σε φορείς, καθώς και με τη δεύτερη φάση αποσπάσεων. Προς το παρόν δεν προκύπτουν ανάγκες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους νηπιαγωγούς».

Στην ειδική αγωγή τα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές, ενώ κενά σε καθηγητές όπως φυσικούς, αναμένεται να προκύψουν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στο μεταξύ νέος προϊστάμενος ακαδημαϊκών θεμάτων αναδείχτηκε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πρόκειται για τον δάσκαλο κ. Βασίλη Δραχτίδη που μέχρι και πέρυσι ήταν διευθυντής στο Δημοτικό στο Διμήνι, ενώ είχε διατελέσει ξανά στη θέση προϊσταμένου στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το