Τοπικά

Εβδομάδα εξελίξεων για τους αναπληρωτές

Εβδομάδα εξελίξεων για τα θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα είναι η τρέχουσα, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τους πίνακες με τα μόρια των αναπληρωτών και θα εκδώσει την εγκύκλιο για την υποβολή των αιτήσεων που θα γίνει άμεσα.
Είναι η πρώτη χρονιά στα τελευταία έτη που έχουμε φτάσει στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις με τις περιοχές που θέλουν να προσληφθούν οι αδιόριστοι.
Βέβαια για αυτή την εξέλιξη το υπουργείο Παιδείας είχε ήδη ανακοινώσει πως φέτος θα εκτιμήσει πρώτα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό που θα δημιουργηθούν στα σχολεία και μετά θα κάνει τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα φτάσουν τις 24.000.
Πάντως τις 112.000 άγγιξαν πέρυσι οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που διεκδικούν μία από τις 24.000 πιστώσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων που θα διατεθούν για το νέο σχολικό έτος
Τον συνολικό αριθμό αιτήσεων αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Γιάννη Δελή.
Μάλιστα οι αιτήσεις αυξήθηκαν από πρόπερσι κατά 20.000 που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι αδιόριστοι προστίθενται στους πίνακες των υποψηφίων για πρόσληψη ως αναπληρωτές. Εξάλλου εδώ και έξι χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ούτε αναμένεται να συμβεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια παρά τις συνεχείς εξαγγελίες του υπουργείου, αφού οι δανειστές το απαγορεύουν διά ροπάλου.

Κορυφώνεται η αγωνία

Πάντως αυτές τις ημέρες η αγωνία των αναπληρωτών για το τι μέλλει γενέσθαι κορυφώνεται και όλοι περιμένουν να ξεκινήσουν την υποβολή των αιτήσεων με τη δήλωση των περιοχών που θέλουν.
Μάλιστα αρκετοί τηλεφωνούν στις δύο τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης για αν ρωτήσουν, αν υπάρχει κάποια ειδικότερη ενημέρωση από πλευράς υπουργείου.
Εντός εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τους πίνακες με τα μόρια των αναπληρωτών και μετά θα τους καλέσει να υποβάλλουν αιτήσεις. Στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει γίνει η πρόσληψη του 70% των αναπληρωτών, κάτι που αν συμβεί, θα πρόκειται για πρώτη φορά που θα γίνεται κάτι τέτοιο.
Δεν αποκλείεται η υποβολή των αιτήσεων να ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στη Μαγνησία πέρυσι εργάστηκαν πάνω από 400 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι με τους περισσότερους να εντοπίζονται στο χώρο της ειδικής αγωγής, όπου εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αν και είναι μόνιμο αίτημα των αποφοίτων ειδικής αγωγής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το