Ελλάδα

Λέσβος: Από έκρηξη φιάλης ο θάνατος της 27χρονης από το Αφγανιστάν

Σε έκρηξη φιάλης υγραερίου οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικίσκο στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να απανθρακωθεί μια 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που διέμενε εκεί με την οικογένεια της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φιάλη είχε μπει παράτυπα στον καταυλισμό (δεν επιτρέπεται η χρήση φιαλών υγραερίου σε αυτόν) από την οικογένεια των Αφγανών, προκειμένου να χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαγητού. Μέσα στον οικίσκο λειτουργούσε και άλλο θερμαντικό μέσο, αφού λόγω του ισχυρού ψύχους δεν επαρκούσε η θέρμανση με κλιματιστικά που υπάρχει εκεί και έχουν τοποθετηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πριν από δυο χρόνια.

Από το θερμαντικό μέσο που λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα, οπότε και προκλήθηκε η έκρηξη της φιάλης.
Η άτυχη γυναίκα διέμενε στον οικίσκο με τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, πέντε, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει και τη γυναίκα του από τον καιγόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του. Από τη φωτιά καταστράφηκε και δεύτερος οικίσκος χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.
Ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων και οι περισσότεροι από αυτούς είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το