Υγεία

Το λάθος που (μάλλον) κάνατε το Σαββατοκύριακο

newego_large_t_1101_54545442_type13145

«Είναι σχεδόν πάντα [σ.σ. το να κοιμάσαι μερικές ώρες παραπάνω] κακή ιδέα» δήλωσε ο Bjørn Bjorvatn, ένας από τους ερευνητές που υπογράφουν τη μελέτη.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι άνθρωποι που κοιμούνται περισσότερες ώρες το Σάββατο ή την Κυριακή αισθάνονται πιο κουρασμένοι όταν ξεκινάει η εβδομάδα και περνούν αρκετές ημέρες μέχρι να αισθανθούν και πάλι καλά.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει και ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας. «Αυτό έχει σχέση, εν μέρει, με τον κιρκάδιο ρυθμό. Όταν κοιμάσαι περισσότερες ώρες είναι σαν να προκαλείς στον εαυτό σου ένα είδος τζετ λαγκ, κάτι το οποίο μας κάνει λιγότερο… λαμπερούς και χαρούμενους» δήλωσε η Susanna Jernelöv, μιλώντας στην ιστοσελίδα The Local.

Αποκαρδιωτικά είναι τα… νέα για τους λάτρεις του ύπνου και σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας 10.000 ανθρώπων ηλικίας 42 έως 81 για περίπου μια δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι κοιμόντουσαν πολλές ώρες στη σειρά ήταν 46% πιθανότερο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με όσους κοιμόντουσαν φυσιολογικό αριθμό ωρών.

Πηγή: i newspaper 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το