Τοπικά

Λάρισα: Από το μπαρ κατέληξαν στα Δικαστήρια – Ο ρόλος του αλκοόλ και πως ανατράπηκε η δικαστική απόφαση

Εκείνος 23 ετών. Εκείνη 19. Συναντήθηκαν την ώρα που εκείνος εργαζόταν και η κοπέλα διασκέδαζε.

Η 19χρονη ήπιε αρκετά, περισσότερο απ’ όσο ίσως άντεχε και μετά από μια σειρά συγκυριών βρέθηκε στο σπίτι του νεαρού. Όταν όμως ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι της άρχισε μια ιστορία που κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Μετά από δύο δικαστήρια, δεκάδες καταθέσεις και μια καταδίκη ήρθε η αθώωση του νεαρού, για μια νύχτα που κόντεψε να του στοιχίσει την προσωπική του ελευθερία. Όπως και να ’χει όμως στοίχισε αρκετά ψυχολογικά σε πολλούς ανθρώπους και από τις δύο πλευρές άσχετα από τη δευτεροβάθμια απόφαση.
Όλα συνέβησαν μια νύχτα του 2011 στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο Δικαστήριο η κοπέλα βγήκε με παρέα σε ένα μπαρ. Στο μπαρ όπου εργαζόταν ο νεαρός με τον οποίο μάλιστα γνωρίζονταν φυσιογνωμικά. Η κοπέλα, όπως κατέθεσαν μάρτυρες, έπινε χωρίς μέτρο. Κάποια ώρα η παρέα άλλαξε μαγαζί, όπου προσκλήθηκε και ο νεαρός αφού είχε σχολάσει. Όταν πήγε εκεί ο 23χρονος -τότε- είδε τη νεαρή, η οποία ήταν διαχυτική μαζί του ενώ συνέχιζε να πίνει. Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα να φύγουν είχε ήδη πιει αρκετά. Η παρέα έκρινε πως θα είχαν πρόβλημα αν την πήγαιναν σπίτι της, λόγω της αυστηρότητας του πατέρα της –όπως ειπώθηκε από τις καταθέσεις- και αποφάσισαν ότι θα μπορούσε να πάει στο σπίτι κάποιου άλλου ώσπου να συνέλθει. Το σπίτι αυτό έμελλε να είναι του 23χρονου.

 
Την επόμενη ημέρα η κοπέλα γύρισε σπίτι της, στη συνέχεια όμως τον κατήγγειλε για βιασμό.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου στο Μ.Ο.Δ. Τρικάλων ο νεαρός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την πράξη της κατάχρησης σε ασέλγεια και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης. Τρία χρόνια μετά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας συνεδρίαζε για την ίδια υπόθεση.
Η κοπέλα κατέθεσε πως είχε πιεί πολύ και πως δεν μπορούσε να αντιδράσει, αλλά θυμόταν τον πόνο. Μεταξύ των καταθέσεων των μαρτύρων ακούστηκαν τα εξής:
-«Μου έκανε εντύπωση από τη συχνότητα με την οποία έπινε. Ήταν ευδιάθετη και διασκέδαζε. Από το μαγαζί και μετά ήταν υποβασταζόμενη. Δεν σκεφτήκαμε το νοσοκομείο. Με το που μπήκε ο κατηγορούμενος πήγε να τον αγκαλιάσει. Αυτός ξαφνιάστηκε. Δεν διεκδίκησε ο ίδιος να την πάρει σπίτι του».

 
– «Δεν μπορούσαμε να την πάμε σπίτι. Την ξαναβάλαμε στο αμάξι. Υποθέσαμε πως έχουν κάποια οικειότητα γι’ αυτό την πήγαμε εκεί. Μου είπε στο τηλέφωνο κάτι πρέπει να έγινε αλλά δεν είμαι σίγουρη.
– «Ήπιε πολύ. Έπινε και από τα δικά μας. Εκείνη τη νύχτα τη γνώρισα. Μου έκανε εντύπωση το πόσο έπινε. Με το που μπήκε ο κατηγορούμενος στο μαγαζί τον αγκάλιασε και πρέπει να τον φίλησε στο στόμα. Στο αυτοκίνητο ήταν ζαλισμένη και έλεγε όλο ασυναρτησίες. Δεν πιστεύω πως έγινε κάτι. Θα έπεσε και θα κοιμήθηκε με τόσο αλκοόλ αλλά δεν έχεις και δυνάμεις να αντισταθείς».
-Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε μεταξύ άλλων: «Την ήξερα φυσιογνωμικά. Ήρθε εκεί που δούλευα. Μιλούσαμε απλά. Πήγα εκεί που ήταν και μόλις μπήκα με αγκάλιασε και με φίλησε. Στο αμάξι έλεγε δε θέλω να πάω σπίτι μου. Ήμασταν κάτω από το σπίτι της και ακούστηκε πως θα είχαμε πρόβλημα με τους αυστηρούς γονείς της. Πρότειναν σε μένα να την πάρω σπίτι μου μέχρι να συνέλθει. Της έριξα δύο μπουκάλια νερό στο πρόσωπο και ήταν καλύτερα.

 
…Όλο αυτό έγινε γιατί δεν είχε το σθένος να πει στους γονείς της πως βγήκε, ήπιε, μέθυσε και κοιμήθηκε σε άλλο σπίτι».
* Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η παθούσα δεν παρουσίασε ρήξη του παρθενικού της υμένα αλλά μόνο εκδορές. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία 4-3 (4 λαϊκοί ένορκοι – 3 τακτικοί).

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το