Τοπικά

Λαϊκή συνέλευση Σταγιατών

Την Κυριακή 30/7 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στις Σταγιάτες με θέμα την πυρασφάλεια και πυροπροστασία. Έγινε ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας πυρασφάλειας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή και ακολούθησε συζήτηση για την βελτίωση και περαιτέρω οργάνωση της αυτοοργανωμένης πυροπροστασίας στο χωριό μας από την λαϊκή συνέλευση και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

-Να κοινοποιηθεί αίτηση προς τον δήμο βόλου για την κατασκευή κρουνών σε περιοχές του χωριού όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό. Επίσης αιτούμαστε την άμεση τσιμεντόστρωση μέρος αγροτικού δρόμου για να διασφαλιστεί δεύτερη δίοδος διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και την ελεύθερη πρόσβαση στο δημοτικό σχολείο Σταγιατών, το οποίο παραμένει κλειδωμένο από τον δήμο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμος ο κοινόχρηστος εξοπλισμός πυρόσβεσης που διαθέτουμε, να υπάρχει πρόσβαση στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών του χωριού αλλά και να λειτουργήσει ως σημείο συγκέντρωσης και επικοινωνίας των κατοίκων.

-Η αγορά παλετοδεξαμενών οι οποίες μαζί με αυτές που υπάρχουν ήδη εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε νερό, η αγορά ακόμη μιας αντλίας και σωλήνων πυρόσβεσης και συνολικά η ενίσχυση της πυροσβεστικής ικανότητας.

-Η τοποθέτηση χάρτη πυρασφάλειας σε κεντρικό σημείο του χωριού.

-Η συνέχιση της εγρήγορσης και ετοιμότητας με την συνεργασία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, θα βρισκόμαστε δίπλα σε όσους και όσα απειλούνται από πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με τοπικές ομάδες πυρασφάλειας.

Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά με την οικονομική συνεισφορά των κατοίκων, του πολιτιστικού συλλόγου και των αλληλέγγυων στον αγώνα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το